Klopp looft bekritiseerde Firmino en heeft goed nieuws over Salah

Reacties

Jürgen Klopp verwacht dat hij snel weer een beroep kan doen op Mohamed Salah, die tegen Leicester City ontbrak na een positieve test. Ook was de Duitse manager van Liverpool blij dat Roberto Firmino weer eens scoorde in dat duel.

Klopp looft bekritiseerde Firmino en heeft goed nieuws over Salah
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
3 - 0
Leicester City
Leicester City

Firmino geldt als een belangrijke schakel in de ploeg van Klopp, maar scoort volgens zijn criticasters te weinig. Zo was zijn treffer tegen Leicester pas de tweede van dit seizoen, terwijl de Braziliaan in het gehele vorige seizoen slechts twee keer scoorde in thuiswedstrijden in de Premier League. Er gingen daarom al stemmen op om Diogo Jota in de basis te laten spelen, maar zondag speelden ze allebei omdat Salah ontbrak.

En bij afwezigheid van de positief geteste Egyptenaar scoorde zowel Jota als Firmino. Nadat de Portugees vlak voor rust de 2-0 had gemaakt, kopte Firmino in de slotfase de 3-0 op het scorebord uit een corner van James Milner. Tot grote vreugde van alles en iedereen bij Liverpool. 'We waren heel blij en opgelucht, hij verdiende het zo', zei Klopp. 'Hij speelde een superwedstrijd en was weer enorm belangrijk voor ons.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De kritiek dat Firmino te weinig scoort, was ook binnen de club niet onopgemerkt voorbijgegaan, vandaar dat Klopp en de spelers van Liverpool extra blij waren dat juist Firmino zijn doelpuntje meepikte in de kraker tegen Leicester City. 'Toen hij scoorde, kon je aan de gezichten van de spelers zien dat iedereen dacht: Yes, precies de juiste doelpuntenmaker', vertelde de manager van de regerend kampioen op zijn persconferentie.

Liverpool vestigde een clubrecord door in competitieverband 64 thuisduels op rij ongeslagen te blijven, maar Klopp had weinig tijd om daar bij stil te staan. Woensdag wacht in de Champions League immers alweer Atalanta Bergamo. Salah is er dan naar verwachting weer bij. 'Wat ik heb gehoord is dat hij vandaag negatief testte. Morgen hebben we de tests van de UEFA voor de Champions League, maar hij kan weer met ons meetrainen.'

Kritiek
Klopp herhaalde ook zijn kritiek op het speelschema, nu er met Naby Keïta opnieuw een speler geblesseerd uitviel. 'Als we blijven voetballen op woensdag en op zaterdag om 12.30 uur, weet ik niet of we het seizoen met elf spelers kunnen beëindigen.' Hij riep zendgemachtigden BT Sport en Sky Sports op naar het schema te kijken. 'Voor de spelers is het moeilijk. Maar het is gewoon een beslissing achter een bureau op een kantoor.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Liverpool
Liverpool
0 - 2
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Roberto Firmino
Meer over Roberto Firmino
Meer Mohamed Salah
Meer over Mohamed Salah
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.