Klopp is eerlijk over 'politieke reden' achter thuislaten Shaqiri

Reacties

Liverpool heeft besloten Xherdan Shaqiri niet op te nemen in de 21-koppige wedstrijdselectie voor het uitduel met Rode Ster Belgrado. Manager Jürgen Klopp vertelt op de clubwebsite dat hij geen afleiding wil in aanloop naar het Champions League-treffen.

Klopp is eerlijk over 'politieke reden' achter thuislaten Shaqiri

Shaqiri is in Servië immers geenszins geliefd en dat kwam op het WK ook al tot uiting. In het groepsduel groeide de Zwitserse international, met Albanees-Kosovaarse roots, tegen Servië uit tot matchwinner door in de slotfase de 2-1 te maken. Ondanks de politieke spanningen speelde Shaqiri destijds met de Kosovaarse vlag op zijn schoenen en vierde hij zijn treffer door de Albanese adelaar uit te beelden. Hij haalde daarmee ook zijn gram, aangezien de Servische fans hem continu uitfloten. Ploeggenoot Granit Xhaka maakte destijds ook het Doppeladler-gebaar.

De komst van Liverpool had in Servië al voor de nodige ophef gezorgd. 'Maar wij gaan naar de fantastische stad Belgrado om een voetbalwedstrijd te spelen. We hoorden al van de speculaties over de manier waarop Shaq ontvangen zou worden. We hebben geen idee wat er zou kunnen gebeuren en willen de volledige focus op het voetbal hebben. Wij zijn Liverpool, een grote voetbalclub. We willen ook geen politieke boodschap uitdragen, niets van dat alles. We willen ons louter richten op het voetballende aspect.'

Klopp, die ook stelde dat Shaqiri het besluit van de club respecteerde, kan in Belgrado niet beschikken over Jordan Henderson en Nathaniel Clyne. Beiden zijn zondag tegen Fulham wel weer beschikbaar. Naby Keïta en Dejan Lovren keren na hun blessureleed terug in de wedstrijdselectie, waarvan Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk ook deel uitmaken.

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
3
2
1
17-9
+8
11
2
Liverpool
6
3
0
3
9-7
+2
9
3
Napoli
6
2
3
1
7-5
+2
9
4
Rode Ster Belgrado
6
1
1
4
5-17
-12
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.