Klopp in mineur na slecht nieuws over Fabinho: 'Extreem slechte timing'

Reacties

Liverpool-coach Jürgen Klopp baalt stevig van de blessure van Fabinho. De Braziliaan komt hoogstwaarschijnlijk dit jaar niet meer in actie wegens een enkelblessure die hij opliep in het Champions League-duel met Napoli (1-1).

Klopp in mineur na slecht nieuws over Fabinho: 'Extreem slechte timing'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 1
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

De blessure van Fabinho komt Klopp en Liverpool slecht uit. De Braziliaanse middenvelder kwam dit seizoen alleen in de Premier League-wedstrijd tegen Aston Villa niet in actie en speelde daarnaast, op het duel met Southampton na, elke wedstrijd de hele wedstrijd mee. Nota bene in de drukste periode van het jaar moet Klopp zijn man-in-vorm missen. 'Je probeert het moment van blessures zo ver mogelijk buiten het einde van het jaar te houden, want dat is de drukste periode van het jaar. Als je er dan twee weken uit bent, mis je meteen zes wedstrijden. Het is een extreem slechte timing, maar dat kunnen we niet veranderen', aldus Klopp.

Hoewel er inderdaad weinig aan de situatie te veranderen is, baalt de Duitse Liverpool-coach wel stevig. 'Het is héél slecht nieuws. Er is eigenlijk geen goed woord over te zeggen. We weten nog niet precies hoelang het zal gaan duren, maar het lijkt behoorlijk zeker dat hij er tijdens de wedstrijden rondom Kerstmis nog niet bij zal zijn. Het gaat wel eventjes duren', bevestigde Klopp de berichten van Liverpool dat Fabinho dit jaar niet meer in actie komt. 

© Pro Shots

Klopp wil echter niet bij de pakken neer gaan zitten. 'We zijn niet de enige club met blessures. Dat is iets waar we mee moeten dealen. Een blessure biedt bovendien kansen voor een andere speler. Zo werkt dat. Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum, Adam Lallana: allemaal hebben ze al eens op de positie van Fabinho gespeeld. Het restant van de wedstrijd tegen Napoli (Wijnaldum viel in, red.) speelden we ook goed zonder hem. We kunnen ook nog ons systeem wijzigen dus er zijn talloze opties. Natuurlijk, een speler kwijtraken met de kwaliteiten van Fabinho is een enorm gemis, maar we zullen een oplossing vinden. Dat het niet precies hetzelfde zal zijn als mét Fabinho, dat weten we. Niemand is hetzelfde, maar ook met andere jongens moeten we winnen.'

Welke oplossing Klopp in gedachten heeft voor het thuisduel met Brighton wilde hij nog niet verklappen. 'We denken elke dag aan een oplossing, maar het is niet dat we denken Oh my God, hoe gaan we dit nu oplossen? Fabinho moet de dingen doen die goed voor hem zijn en wij moeten de dingen doen die goed voor het team zijn.'

Als Fabinho inderdaad het gehele kalenderjaar uitgeschakeld is, mist hij na Brighton-thuis ook de volgende wedstrijden: Everton (thuis), AFC Bournemouth (uit), RB Salzburg (uit, Champions League), Watford (thuis), Aston Villa (uit, League Cup), Leicester City (uit) en Wolverhampton Wanderers (thuis). Ook mist hij de duels op het WK voor clubs. Het eerste duel in 2020 is op 2 januari, thuis tegen Sheffield United. 

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.