Klasse Eriksen en Poulsen is Mexico te machtig

Denemarken heeft zaterdagavond een uitstekende generale repetitie voor het WK beleefd. In Brøndby waren de Denen met 2-0 te sterk voor Mexico.

Denemarken speelde zijn laatste twee oefeninterlands doelpuntloos gelijk (tegen Chili en Zweden) en ook tegen Mexico bleven de doelpunten lang uit. Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen kreeg van bondscoach Age Hareide weer het vertrouwen vanaf de start, maar werd in de rust vervangen door Ajacied Kasper Dolberg. Later viel ook Lasse Schöne nog in.

Het was echter een oud-Ajacied die andermaal de hoofdrol opeiste in Brøndby. Christian Eriksen speelde de bal twintig minuten voor tijd naar Yussuf Poulsen en de RB Leipzig-spits zorgde vervolgens voor het hoogtepunt van de avond. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bal met links prachtig in de verre bovenhoek. Doelman Guillermo Ochoa was volstrekt kansloos.

De ban was daarmee gebroken en drie minuten na de 1-0 deelde Eriksen zelf de genadeklap uit. De Tottenham Hotspur-middenvelder kwam door aan de rechterkant en schoot de bal hard langs Ochoa: 2-0. Mexico, waar Hirving Lozano halverwege de tweede helft inviel, had daar niet meer van terug, al raakte Javier Hernández nog de paal in de slotfase.

Denemarken werkt zo met een goed gevoel toe naar de start van het WK, waar Peru, Australië en Frankrijk de tegenstanders zijn in Groep C. Mexico zit in Groep F met Duitsland, Zweden en Zuid-Korea.