'Keuzes van Steijn voelden als een statement'

Reacties

Het is slim van Maurice Steijn om in deze roerige tijden bij Ajax vaak een beroep te doen op spelers uit de eigen opleiding. Dat zeggen Marciano Vink en Kenneth Perez, die denken dat de trainer zich daar ook bewust van is.

'Keuzes van Steijn voelden als een statement'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Bij het ESPN-programma Dit Was Het Weekend ging het zondagavond over de keuzes die Steijn maakte in de uiteindelijk gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord (0-3). Niet alleen de basisplaats voor Silvano Vos (foto) was opvallend, de keuze voor Anass Salah-Eddine als invaller voor Borna Sosa bij de start van de tweede helft was ook interessant. Linksback Gastón Ávila, een van de aankopen die door technisch directeur Sven Mislintat gehaald is, bleef op de bank.

Was dat een statement van Steijn? Vink: 'Je zou het bijna denken hè. Hij is op een gegeven moment gaan kiezen voor jeugdspelers. Steijn had ook Van Axel Dongen op de bank gezet. Die had eigenlijk te weinig minuten gemaakt om te zeggen: "Jij hoort bij het eerste". Van Axel Dongen is een zeer getalenteerde speler die veel geblesseerd is geweest, maar gewoon nog niet klaar is om bij het eerste elftal te zitten. Steijn zegt dat het geen statement was, maar het voelde wel zo.'

Perez sloot zich aan bij de woorden van zijn collega-analist. Hij vond het kiezen voor door Ajax opgeleide spelers een handige zet van Steijn met het oog op de interne strijd. 'Ik vind wel dat hij dat slim gedaan heeft om zo goodwill voor hemzelf te winnen bij de supporters. Hoe je het ook wendt of keert, het is nu een strijd wie mag blijven zitten. Mensen waren echt heel blij met het inbrengen van Vos. Op een gegeven moment stonden er acht jongens uit de Ajax-jeugd op het veld. Als je jezelf moet redden, is dat natuurlijk een slimme zet. Ik denk dat de roep om het vertrek van de RvC en Mislintat groter is dan die om het vertrek van Steijn.'

Op VI PRO gaat verslaggever Freek Jansen in de video hieronder dieper in op de situatie bij Ajax en de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.