Keuze voor Til in de spits bij PSV pakt tegen matig Utrecht wel goed uit

Reacties

PSV heeft het thuisduel met FC Utrecht in een eenvoudige en ruime overwinning omgezet. Als spits vertolkte Guus Til een hoofdrol, drie dagen nadat hij na het duel met FC Zürich nog had aangegeven zich niet helemaal lekker op die plek te voelen. Door de nederlaag wordt de druk bij FC Utrecht alleen maar groter.

Keuze voor Til in de spits bij PSV pakt tegen matig Utrecht wel goed uit
© Pro Shots
PSV
PSV
6 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

PSV had donderdag in de Europa League absoluut geen problemen met de Zwitserse hekkensluiter, maar er was één PSV'er die niet met een lekker gevoel van het veld stapte. Als spits had Til de honneurs waargenomen door het blessureleed bij onder anderen Luuk de Jong en Yorbe Vertessen. Til, van nature nummer 10, overtuigde niet en miste een grote kopkans. Na afloop werd uitgebreid stilgestaan bij zijn ongelukkige rol.

Toch koos PSV-coach Ruud van Nistelrooij zondag weer voor Til in de punt van de aanval. En daar zou hij geen spijt van krijgen. Al in de achtste minuut was het raak voor de thuisploeg. Met een loopactie zorgde Til ervoor dat rechtsbuiten Xavi Simons naar binnen kon komen. Hij kreeg de bal na een heerlijke actie van Joey Veerman mee en prikte raak: 1-0.

Direct daarna kreeg PSV een enorme kans om de 2-0 al op het scorebord te zetten, maar dit keer schoot Cody Gakpo net naast.

In de 24ste minuut was het even schrikken voor PSV. Armando Obispo verwerkte een lange pass van Jens Toornstra matig en kopte de bal tegen Philipp Max aan. Sander van de Streek profiteerde ten volle en tekende voor de 1-1.

Nog voor rust had PSV de schade helemaal gerepareerd. En dat was vooral aan Til te danken. Na ruim een half uur tikte hij een voorzet van de mee opgekomen Max als een echte goaltjesdief binnen. Vier minuten later tekende Til voor zijn tweede treffer. Na een fraaie aanval kwam de bal via Simons bij Gakpo, die met zijn hoge voorzet Til bediende. De doelpuntenmaker toonde ook goed te kunnen koppen, want hij ging vol overgave het duel met Mark van der Maarel aan en zorgde zo voor 3-1 (foto boven).

© Pro Shots

Het duel was na een uur gespeeld. Til kon de bal meegeven aan Simons, die vervolgens in twee instanties Utrecht-doelman Vasilis Barkas passeerde: 4-1. Het was voor Van Nistelrooij direct het sein om Veerman en Simons naar de kant te halen. Het duo werd vervangen door Anwar El Ghazi en Richard Ledezma. In de slotfase bepaalde El Ghazi de eindstand met een kopbal en een intikker nog op 6-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Fraser
FC Utrecht beleefde zo opnieuw een dramatische Eredivisie-middag. De zeer duidelijk boze coach Henk Fraser was niet te spreken over zijn ploeg en wisselde in de rust al drie keer. Bas Dost, Jens Toornstra en Modibo Sagnan werden vervangen door Tasos Douvikas, Rocco Shein en Mike van der Hoorn. Het mocht uiteindelijk allemaal niet baten, waardoor het er in Utrecht nog wat ongezelliger op zal worden. De fans lieten vorige week tijdens het thuisduel met AZ al overduidelijk hun onvrede blijken en met het matige optreden in Eindhoven erbij opgeteld zal de stemming niet heel veel beter geworden zijn.

Donderdag wacht voor de ploeg van Fraser een haalbare kaart, het bekerduel met de amateurs van Sportlust '46. Daarna volgt het voor Fraser bijzondere duel met zijn vorige werkgever Sparta. De fans zullen dan in de Domstad niets minder dan een zege eisen.

Voor PSV was de thuiszege op FC Utrecht al de 26ste op rij in de duels met de Domstedelingen. Bovendien werden de laatste elf competitieduels in eigen huis gewonnen, daarin scoorde PSV liefst 42 keer. De laatste keer dat er elf thuisduels op rij gewonnen werden, was tussen augustus 2018 en februari 2019 toen Mark van Bommel nog aan het roer stond. Het zal in Eindhoven ook nu weer voor vrolijke gezichten zorgen. De blik gaat daar nu op Arsenal, dat komende donderdag in de Europa League de tegenstander is. PSV is in de Eredivisie in ieder geval voor even de koploper.

PSV Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.