Keizer profiteert van misstap Benfica in titelrace

Sporting Clube de Portugal heeft donderdag beslag gelegd op de tweede plaats in de Primeira Liga. Na het verlies van Benfica bij Portimonense op woensdag won de ploeg van trainer Marcel Keizer wel.

Sporting Lissabon
2 - 1
Belenenses
Belenenses

Middenmoter Belenenses bleek een taaie tegenstander. In de eerste helft waren de verdedigend ingestelde bezoekers zelfs het dichtst bij de openingstreffer. Na een snelle uitbraak schoot voormalig Excelsior-aanvaller Fredy op de paal. Sporting werd het meest dreigend via Nani. Bas Dost, die evenals Nemanja Gudelj opnieuw startte, kwam er nauwelijks aan te pas.

Sporting bleef aandringen na rust en werd in de 57ste minuut beloond. Abdoulay Diaby hield de bal goed vast en bediende de opstomende rechtsback Bruno Gaspar, die via de inglijdende Belenenses-verdediger Vincent Sasso de 1-0 binnenschoot. Een kleine tien minuten voor tijd verdubbelde de jonge middenvelder Miguel Luís met een fraai schot de score. De aansluitingstreffer van Fredy in blessuretijd kwam te laat voor Belenenses.

Door de zege behoudt Sporting de aansluiting met FC Porto, dat vijf verliespunten minder heeft dan het elftal van Keizer. Sporting Braga en Benfica volgen op respectievelijk een punt en twee punten afstand van Sporting CP.