Keizer mag hopen op eerste prijs bij Sporting, Dost scoort wéér

Marcel Keizer heeft zich met Sporting Portugal geplaatst voor de halve finale van de strijd om de Taça da Liga, het tweede bekertoernooi van Portugal. De ploeg van de Nederlandse trainer nam de koppositie in de groep in een directe confrontatie over van Feirense.

In het toernooi om de Taça da Liga, de Portugese variant van de League Cup, worden er in de derde ronde vier poules van vier teams gevormd. Alleen de nummers één van die groepen plaatsen zich voor de halve finales. Omdat Sporting zich onder Keizers voorganger had geblameerd tegen Estoril, moest de club uit Lissabon aan de bak tegen Feirense, dat drie punten meer had.

Keizer koos dan ook voor zijn sterkste elf, waardoor Luc Castaignos opnieuw geen speeltijd kreeg. Bas Dost verscheen wel aan de aftrap en zag Raphinha al binnen vier minuten de score openen. In de 21ste minuut verdubbelde Bruno Fernandes de voorsprong: 0-2.

Even dacht de thuisploeg daarna aan een comeback: Tiago Silva benutte een strafschop, maar Dost boorde die hoop weer de grond in. De Nederlander benutte in de 58ste minuut eveneens een penalty en besliste daarmee de wedstrijd. Het was de zestiende goal van Dost in vijftien officiële wedstrijden dit seizoen. Via een eigen doelpunt van de bezoekers werd het ook nog 1-4.

Sporting staat daardoor alweer op 34 doelpunten in tien wedstrijden onder Keizer. Belangrijker: de club uit de hoofdstad maakt kans op prolongatie van de Taça da Liga. Benfica en Sporting Braga zijn ook al geplaatst voor de halve finale, FC Porto ligt op pole position voor het vierde ticket.