Keizer krijgt in Europa nieuwe tik, Denswil leidt comeback Club Brugge in

Het Sporting Portugal van trainer Marcel Keizer heeft donderdag een nieuwe tegenvaller te verwerken gekregen. Villarreal bezorgde de ploeg een slechte uitgangspositie in de strijd om een ticket voor de achtste finale van de Europa League. Stefano Denswil was zeer belangrijk voor Club Brugge.

Sporting Lissabon
0 - 1
Villarreal
Villarreal

Na een spetterend begin heeft Keizer het de laatste weken lastiger bij Sporting. De Nederlandse trainer verloor onlangs de topper in de competitie tegen Benfica (2-4) en werd vervolgens door diezelfde club verslagen in het bekertoernooi (2-1). Op 3 april is daarvoor de return. Ook tegen Villarreal ging het niet van harte met zijn ploeg. De Spanjaarden, die in eigen land voorlaatste staan in La Liga, kwamen al na drie minuten op voorsprong in Lissabon. De defensie van Sporting liet zich aftroeven en uiteindelijk schoot Alfonso een afgeslagen voorzet hard in de rechterhoek.

Met Bas Dost in de basis ging de thuisploeg vervolgens voor de gelijkmaker, maar echt veel uitgelezen kansen dwong Sporting niet af. Het publiek hield ondertussen af en toe het hart vast bij aanvallen van Villarreal, waar de Portugese verdediging soms stond te schutteren. Keizer moest met nog een kwartier te gaan ook nog puzzelen toen Marcos Acuña na een overtreding zijn tweede gele kaart pakte. Een goal viel er niet meer, waardoor de ploeg van Keizer door het eigen publiek werd getrakteerd op een fluitconcert.

Club Brugge
Club Brugge
2 - 1
Red Bull Salzburg

Bij Club Brugge stonden Sofyan Amrabat, Stefano Denswil en Ruud Vormer in de basis, terwijl Arnaut Danjuma Groeneveld nog altijd ontbrak vanwege een blessure. Het drietal kwam na ruim een kwartier op achterstand tegen Red Bull Salzburg. De defensie van Club werd te kijk gezet door Andreas Ulmer, die een geweldige dieptepass in huis had voor Zlatko Junuzovic. De afronding mocht er ook zijn: met een simpel tikje werkte Junuzovic de bal over keeper Ethan Horvath: 0-1.

De jacht op de gelijkmaker werd na rust hervat zonder Amrabat. Trainer Ivan Leko greep in en haalde Armrabat en Dion Cools van het veld voor Benoit Poulain en Krepin Diatta. Club Brugge drong aan en was via Pulain en Emmanuel Dennis al dicht bij de gelijkmaker. Uiteindelijk viel de 1-1 dankzij twee Nederlanders. Vormer nam een corner en Denswil torende boven iedereen uit om vervolgens raak te koppen. Het feest werd later helemaal compleet voor Brugge toen Wesley de bal na 81 minuten binnenwerkte en er zo 2-1 van maakte. Voor Salzburg was het pas de eerste nederlaag van het seizoen.

Sjachtar Donetsk
2 - 2
Eintracht Frankfurt

De beginfase van Shakhtar Donetsk-Eintracht Frankfurt was met recht knotsgek te noemen. Martin Hinteregger kopte na zeven minuten raak voor de bezoekers uit Duitsland, die twee minuten later een penalty tegen kregen na een overtreding van Evan N'Dicka. Marlos schoot vanaf elf meter raak voor Shakhtar, dat direct daarna al met tien man kwam te staan toen Taras Stepanenko zijn tweede gele kaart pakte.

Frankfurt startte zonder Jonathan de Guzman, Jetro Willems en Sébastien Haller. Willems viel na rust wel in en zag het al snel 1-2 worden. Luka Jovic, die de afgelopen tijd aan allerlei Europese topclubs wordt gelinkt, vond bij de tweede paal Filip Kostic. De ex-speler van FC Groningen tikte eenvoudig binnen en zorgde voor een nieuwe voorsprong van Frankfurt. De bezoekers hielden die niet vast, want halverwege de tweede helft maakte het tiental van Shakhtar er 2-2 van. Taison rondde af. De Guzman viel daarna nog in, maar het bleef bij een gelijkspel. Danny da Costa miste in de slotfase nog een grote kans na een voorzet van Willems.

Lees hier de overige verslagen van de late Europa League-duels.