Giroud laat Sarri weer wat genieten, Napoli bedankt blunderende keeper

Maurizio Sarri heeft weer wat lucht. De coach van Chelsea zit in een moeilijke fase, maar zag zijn ploeg donderdag in de Europa League winnen bij Malmö FF. De goal van Olivier Giroud, de 0-2, vormde het hoogtepunt van de Engelse zege. Napoli was snel klaar met FC Zürich en Rubén Sobrino kende een heerlijk debuut voor Valencia.

Malmö FF
Malmö FF
1 - 2
Chelsea
Chelsea

Sarri staat na stevige nederlagen bij AFC Bournemouth (4-0) en Manchester City (6-0) hevig onder druk en kon een succesje bij het Zweedse Malmö FF goed gebruiken. De coach koos dan ook voor een sterke opstelling, al liet hij N'Golo Kanté, Gonzalo Higuaín en Eden Hazard wel op de bank beginnen. Vanaf die positie zag het drietal de wedstrijd bijzonder moeizaam op gang komen.

Na een klein halfuur leverde de eerste serieuze kans de openingstreffer op. Er werd slecht verdedigd bij een voorzet van Pedro, waarna Ross Barkley de score opende. Malmö kwam elf minuten in de tweede helft dicht bij de gelijkmaker, via een schot vanuit de tweede lijn van Amor Ingvi Traustason. David Luiz kon zijn hoofd nog tegen de pegel zetten en kopte de bal maar net naast het doel van Kepa Arrizabalaga.

Even na de uitstekende actie verdedigende actie van Luiz verdubbelde Chelsea zijn voorsprong. De bezoekers kwamen er met een counter razendsnel uit en Giroud werkte met een tikje achter zijn standbeen, na een lage voorzet van Willian, de 0-2 binnen. Voor Giroud betekende dit al zijn vijfde Europa League-goal van dit seizoen, in zes wedstrijden.

Chelsea kreeg hierna kansen op meer, maar verzuimde om verder uit te lopen. Daardoor kon Anders Christiansen tien minuten voor tijd op aangeven van voormalig Ajacied Markus Rosenberg de aansluitingstreffer maken. Malmö ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in om die op het scorebord te krijgen. Chelsea staat er daardoor goed voor in de strijd om een plek bij de laatste zestien.

FC Zürich
FC Zürich
1 - 3
Napoli
Napoli

Napoli scoorde vier uitwedstrijden op rij niet, maar werd bij FC Zürich een handje geholpen door Yanick Brecher. De keeper van Zürich faalde hopeloos bij een terugspeelbal en verspeelde de bal aan Arek Milik, die Lorenzo Insigne in de elfde minuut een niet te missen kans bood (0-1). Even later schoot José Callejón met wat geluk de 0-2 binnen en daardoor zat Napoli al na ruim twintig minuten op rozen.

De Italianen verdedigden de voorsprong in het restant met succes en kregen nog een aantal goede kansen om verder uit te lopen. Dat lukte een kwartier voor tijd, toen Piotr Zielinski om de vallende Zürich-verdedigers heen liep en de 0-3 binnenschoot. Zürich deed nog wat terug via een 'Panenka' van Benjamin Kololli, na een handsbal van Nikola Maksimovic, en Hekuran Kryeziu raakte met één schot nog de lat én paal. De vraag is nu of het volgende week nog spannend zal gaan worden.

Celtic
Celtic
0 - 2
Valencia
Valencia

Sobrino ging in januari van Alavés naar Valencia en maakte uit bij Celtic zijn debuut voor zijn nieuwe club. De aanvaller was direct erg belangrijk voor Valencia, met een assist en een goal. Kort voor rust zette hij Denis Cheryshev voor een leeg doel voor de 0-1 en vlak na de onderbreking tikte hij van dichtbij raak uit een voorzet van diezelfde Cheryshev. Celtic was niet bij machte om nog wat aan de achterstand te doen en zal volgende week in Mestalla een stuk beter voor de dag moeten komen, als het nog kans wil maken op een comeback.

Viktoria Plzen
2 - 1
Dinamo Zagreb

Serdar Gözübüyük was in Tsjechië de scheidsrechter bij Viktoria Plzen - Dinamo Zagreb en hij zag vijf minuten voor rust een zeer fraaie goal van de bezoekers. De assist van Bruno Petkovic was geniaal en met de afronding van Dani Olmo (een stift) was ook weinig mis. Het was niet voldoende voor de zege, want negen minuten in de tweede helft tikte Ludek Pernica de 1-1 binnen, en acht minuten voor tijd kopte Pernica uit een doorgeschoten corner ook de 2-1 tegen de touwen.

Lees hieronder de overige verslagen van de late Europa League-duels.