Bosz baalt van afgekeurde goal, vervanger Icardi laat De Vrij juichen

Bayer Leverkusen heeft donderdagavond genoegen moeten nemen met een doelpuntloos gelijkspel tegen FK Krasnodar. Vlak voor tijd leek Lucas Alario de ploeg van Peter Bosz nog op voorsprong te zetten, maar zijn goal werd terecht afgekeurd. Bij het Mauro Icardi-loze Internazionale was Lautaro Martínez de grote man.

Krasnodar
Krasnodar
0 - 0
Bayer Leverkusen

Bosz koos op bezoek bij Krasnodar voor hetzelfde elftal dat vorige week veel indruk maakte in de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 (1-5) en bewees daarmee de Europa League zeker serieus te nemen. Bij Mainz kwam Leverkusen al in de vijfde minuut op voorsprong, maar dit scenario zat er op bezoek bij Krasnodar niet in. Beide ploegen gebruikten de openingsfase om de kat uit de boom te kijken en kansen waren er in de eerste twintig minuten niet.

Na deze behoudende openingsfase veranderde dat wel. Krasnodar kreeg in de eerste helft de beste mogelijkheden, waarbij de grootste kans vijf minuten voor rust voor Kristoffer Olsson was. Wanderson (de zoon van voormalig Ajacied Wamberto) zette de Zweed na een razendsnelle tegenaanval alleen voor doelman Lukas Hradecky, maar Olsson kwam niet goed uit met zijn passen en schoot naast.

De wedstrijd golfde op en neer en dat was in de tweede helft niet anders. De eerste kans was voor Krasnodar, via Mauricio Pereyra, waarna Leverkusen antwoordde met een inzet van Karim Bellarabi (net naast). De grootste kans voor de bezoekers was elf minuten in de tweede helft voor Leon Bailey. De dribbelaar vond met een individuele actie ruimte voor een schot en zag zijn prima inzet gepakt worden door Krasnodar-doelman Stanislav Kritsyuk.

Bosz (die met Ajax in 2017 de finale van de Europa League bereikte) zag dat zijn ploeg in de tweede helft meer druk naar voren gaf. Toch kreeg Krasnodar ook nog een enorme kans: Hradecky keerde de poging van Viktor Claesson en had vervolgens geluk dat Ivan Ignatyev de rebound niet goed verwerkte. Zo waren er dus voldoende kansen en kort voor tijd werd er ook gescoord. Alario maakte echter hands voordat hij raak schoot en dus ging dit feest voor Leverkusen niet door. Volgende week is de return in Duitsland.

Rapid Wien
Rapid Wien
0 - 1
Internazionale

Bij Inter is er veel te doen rondom sterspeler Icardi. Woensdag werd zijn aanvoerdersband afgenomen en Icardi besloot vervolgens zelf om niet mee te reizen naar Oostenrijk voor de uitwedstrijd tegen Rapid Wien. Martínez speelde in de afwezigheid van zijn landgenoot in de punt van de aanval en hij schoot Inter zes minuten voor rust op voorsprong. Martínez verdiende een penalty en schoot vervolgens zelf raak.

In de extra speeltijd van de eerste helft leek Andrei Ivan de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd en dus kwam De Vrij, die de gehele wedstrijd meedeed aan de kant bij Inter, met de schrik vrij. Dat gebeurde in de tweede helft opnieuw, toen Samir Handanovic (de nieuwe aanvoerder van Inter) geweldig redde bij een grote kans voor invaller Christoph Knasmüllner. Inter sleepte de minimale voorsprong over de streep en heeft nu een uitstekende uitgangspositie om de volgende ronde te bereiken.