Belachelijke actie Lacazette typerend voor blamage Arsenal

Arsenal heeft zichzelf donderdag een zeer slechte dienst bewezen op jacht naar een ticket voor de achtste finale van de Europa League. The Gunners verloren van BATE Borisov en Alexandre Lacazette kan een flinke schorsing verwachten.

Bate Borisov
1 - 0
Arsenal
Arsenal

Bij BATE-Arsenal waren de ogen ook gericht op Aleksandr Hleb, die tussen 2005 en 2008 speelde voor Arsenal en nu op 37-jarige leeftijd tegenover zijn oude club stond. Hij werd na een uur gewisseld. The Gunners, die met flink wat reserves aantraden in Wit-Rusland, kregen in de eerste helft de beste kansen, maar het was de thuisploeg die verrassend op voorsprong kwam. Vlak voor rust kopte Stanislav Dragun raak uit een vrije trap voor de club die eerder dit seizoen nog opponent was van PSV in de voorronde van de Champions League.

Manager Unai Emery kreeg halverwege de tweede helft door dat het op deze manier niet ging lukken voor Arsenal en bracht Pierre-Emerick Aubameyang, Lucas Torreira en later ook nog Denis Suárez. BATE hield echter goed tegen, waardoor er maar weinig kansen te noteren waren. Voor rust waren er juist wel veel mogelijkheden. Arsenal worstelde en moest in de slotfase nog met tien man verder. Lacazette deelde in een duel een belachelijke elleboogstoot uit aan zijn tegenstander en kon inrukken. Aan de score veranderde niets meer.

Lazio
Lazio
0 - 1
Sevilla
Sevilla

Sevilla begon zonder Quincy Promes aan de uitwedstrijd tegen Lazio. De Nederlander zat op de bank en zag vanaf daar ploeggenoot Wissam Ben Yedder de score openen. De bezoekers sloegen in een counter toe. Pablo Sarabia gaf een goede steekpass en bediende Ben Yedder daarmee. De aanvaller hoefde alleen nog het laatste tikje te geven: 0-1. Promes viel in de tweede helft met een kwartier te gaan in voor Sergio Escudero en Sevilla trok de zege over de streep.

Galatasaray
Galatasaray
1 - 2
Benfica
Benfica

Benfica probeert er het beste van te maken na de uitschakeling in de Champions League in de poule met Bayern München en Ajax. De Portugezen maakten indruk op bezoek bij Galatasaray. Na een handsbal ging de bal op de stip en in de 27ste minuut schoot Eduardo Salvio raak voor Benfica: 0-1. Christian Luyindama zorgde na rust met zijn hoofd voor de gelijkmaker uit een voorzet van Yuto Nagatomo, maar Benfica had de voorsprong al snel weer te pakken. Haris Seferovic werkte de bal oog in oog met de keeper hard in het dak van het doel.

Olympiakos Piraeus
2 - 2
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Bij Dinamo Kiev maakte Fran Sol zijn officiële debuut. De van Willem II overgekomen spits stond in de basis tegen Olympiakos. De competitie in Oekraïne wordt pas volgende week hervat, waardoor de Spaanse aanvaller even moest wachten op zijn eerste minuten voor zijn nieuwe club. Scoren deed Sol niet en winnen deed hij met zijn ploeg ook niet. Ahmed Hassan opende in de eerste helft de score voor de Grieken en na de gelijkmaker van Vitaliy Buyalskyy maakte Gil Dias er 2-1 van. In de slotfase bezorgde Benjamin Verbic Dinamo toch nog de 2-2, toen Sol al was gewisseld.