Keizer dolblij na zege in topper: 'Trainer van Ajax zijn is fantastisch'

Na een mindere periode kan Ajax-trainer Marcel Keizer weer volop genieten van zijn werk en ploeg. De Amsterdammers sloten zondag een succesvolle week af met een 1-2 zege in de topper tegen AZ, na overwinningen op PSV en Excelsior.

Ajax won in Alkmaar dankzij een makkelijk gegeven strafschop na rust, na een levendige eerste helft waarin beide ploegen goede kansen kregen en één keer scoorden. 'Ik vond dat AZ goed startte, wij wat minder. Maar we hebben een aantal open kansen gekregen in de eerste helft, AZ ook', aldus Keizer tegenover FOX Sports. 'Het zijn twee teams en twee trainers die aangegeven hadden dat ze gingen aanvallen. En dat deden ze.'

AZ-trainer John van den Brom liet valse linksbuiten Mats Seuntjens vanuit Ajax-controleur Lasse Schöne spelen. Keizer vond het tactische steekspel met zijn collega interessant. 'Wij hebben geen koppeltjes op het middenveld gemaakt. Wij hebben gewoon ons eigen spel gespeeld. Het was tactisch ook hartstikke leuk, want zij haalden Seuntjens natuurlijk naar binnen. Daardoor hebben wij Hakim (Ziyech, red.) weer aan de buitenkant gezet.'

Keizer zag een hongerig Ajax, dat door de winst de achterstand op koploper PSV weer naar vijf punten bijstelde. 'Ik ben het meest tevreden met de inzet en de passie waarmee we hebben gespeeld. We hebben twee dagen minder rust gehad dan AZ. Dan hoop je ook dat Klaas (-Jan Huntelaar, red.) in de 75ste minuut die bal maakt. Dan is het 3-1 en klaar. We zijn tot het gaatje gegaan, dus dat is prima.'

Nu zijn ploeg goed draait, kan Keizer steeds meer genieten. 'Trainer van Ajax zijn is fantastisch. De eerste paar maanden was dat niet zo. Maar nu is het hartstikke leuk. De spelers zijn fantastisch. Ook als we een mindere periode hebben, is het goed trainen met deze jongens.'