Keiharde kritiek Hoeness op Kroos: 'Het is helemaal voorbij met hem'

Reacties

Uli Hoeness heeft zondag harde woorden gesproken over de prestaties van de Duitse nationale ploeg op het EK. Met name Toni Kroos moest het ontgelden bij de 69-jarige erevoorzitter van Bayern München.

Keiharde kritiek Hoeness op Kroos: 'Het is helemaal voorbij met hem'
© Pro Shots

In het programma EM Doppelpass van Sport1. Hoeness blikte daarin terug op het teleurstellende toernooi van de Duitse ploeg. 'In de kwalificatie speelden we een aantal goede wedstrijden met vier verdedigers, maar Löw ging daarna toch weer terug naar een driemansdefensie, omdat hij Toni Kroos moest inpassen', daar kan Hoeness totaal geen begrip voor opbrengen.

'Toni Kroos heeft geen plaats in het huidige voetbal. Dat was het grootste probleem bij Die Mannschaft. Ik ben een extreem grote fan van Toni, hij heeft wedstrijden van wereldklasse gespeeld en hij was geweldig bij Bayern, maar zijn manier van spelen is helemaal voorbij', is de keiharde conclusie van de uitgesproken bestuurder.

'Ik heb op het EK geen enkele andere speler gezien die zo speelt. Bij Duitsland werd alleen maar breed, breed, breed gespeeld. Als Toni Kroos in het nieuws komt, omdat hij een keer een bal afpakt van zijn tegenstander, dan klopt er iets niet', aldus Hoeness, die zeker niet de enige was met kritiek op de 31-jarige Kroos, die na het EK een punt achter zijn interlandloopbaan zette.

Oud-international Mario Basler was het met hem eens: 'Het is een kardinale fout geweest om Joshua Kimmich weg te halen van zijn beste positie als controlerende middenvelder. Hij kan ook op rechts uit de voeten, maar nu hadden we een slapend middenveld en daarmee kom je niet vooruit. Kroos en Gündogan spelen altijd in hetzelfde tempo. De data van Kroos zijn altijd geweldig. Ja, duizend passes, maar wel allemaal van acht meter.'

Kroos had de uitspraken van Hoeness uiteraard ook meegekregen en reageert via Twitter: 'Uli Hoeness is een man met veel voetbalkennis (al was het voor RTL niet goed genoeg). Hij heeft weinig interesse in conflicten en is volledig in vrede met zichzelf. Net als zijn greenkeeper', aldus de Real Madrid-middenvelder met het nodige cynisme.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer T. Kroos
Meer over T. Kroos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.