Keeperskwestie bij PSG: 'Ik ben gekomen om te spelen'

Reacties

Lionel Messi en Sergio Ramos waren afgelopen vrijdag nog niet klaar voor hun debuut bij Paris Saint-Germain, maar Gianluigi Donnarumma was dat wél. Toch moest hij tegen Stade Brest (2-4 zege) op de bank plaatsnemen. Mauricio Pochettino zal voor dit seizoen een topkeeper moeten teleurstellen.

Keeperskwestie bij PSG: 'Ik ben gekomen om te spelen'
© Pro Shots

PSG nam Donnarumma deze zomer transfervrij over van AC Milan en verwelkomde een werknemer vol zelfvertrouwen, nadat de doelman met Italië het EK had gewonnen en was gekozen tot beste speler van het toernooi. De competitiewedstrijden tegen Troyes en RC Strasbourg kwamen door zijn vakantie nog te vroeg, maar vrijdag zat Donnarumma voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Pochettino gaf zijn zomeraanwinst echter nog geen speelminuten.

Tegen Brest stond Keylor Navas (34) weer tussen de palen. De Costa Ricaan staat sinds 2019 onder contract bij PSG en is in de afgelopen twee jaar de onbetwiste nummer één geweest. Navas is ook dit seizoen begonnen als basisspeler, maar lijkt zijn plekje toch echt te moeten gaan afstaan aan Donnarumma. Het is aan Pochettino om in de aankomende periode duidelijkheid te scheppen.

Voor Donnarumma is het duidelijk: hij is niet naar Frankrijk gekomen om vakantie te vieren. 'PSG wilde me hebben en ik wilde naar PSG', zegt de Italiaan in gesprek met Canal Supporters. 'Concurrentie schrikt mij niet af. Keylor is een fantastische doelman, maar ik ben hier gekomen om te spelen. Concurrentie is goed voor ons allebei, het zorgt ervoor dat we kunnen groeien. En bij topclubs weet je dat er altijd sprake is van concurrentie, dus dat is geen probleem voor mij.'

Op de trainingen kijkt Donnarumma alvast zijn ogen uit. 'Er is hier echt heel veel kwaliteit', stelt de Italiaan. 'Neymar, Lionel Messi, Kylian Mbappé… dat zijn gewoon ongelooflijke spelers. Als ik tegenover ze sta op de training, heb ik toch wel een groot probleem! We hebben een geweldig team en hopen er een succesvol seizoen van te kunnen maken.'

PSG speelt aankomende zondag uit tegen Stade Reims, waarna de competitie tijdelijk stil komt te liggen vanwege de interlandbreak.

Brest ten onder tegen PSG: had Bizot deze pegel moeten hebben?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer G. Donnarumma
Meer over G. Donnarumma
Meer K. Navas
Meer over K. Navas
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.