Glansrol tegen Paris Saint-Germain zit er niet in voor Bizot

Marco Bizot heeft met Stade Brest niet kunnen stunten tegen Paris Saint-Germain. De keeper en zijn ploeggenoten gaven het sterrenensemble van Mauricio Pochettino dapper tegenstand, maar moesten in een doelpuntrijk duel uiteindelijk toch het hoofd buigen.

Brest
Brest
2 - 4
PSG
PSG

Bizot verruilde AZ deze zomer voor een avontuur bij Brest en hoopte vrijdag op een veld te kunnen staan met Lionel Messi. Het was echter nog te vroeg voor het PSG-debuut van de Argentijn, die net als Neymar ontbrak in de uitwedstrijd in het Stade Francis-Le Blé. Georginio Wijnaldum was wél van de partij en speelde als meest aanvallende middenvelder, achter Mauro Icardi en Kylian Mbappé.

PSG was in de eerste helft dominant en kwam na ruim twintig minuten op een mooie manier op voorsprong. Een voorzet van Mbappé werd weggewerkt, waarna Ander Herrera de bal op zich af zag komen. De middenvelder aarzelde niet en klopte Bizot met een knappe volley.

Tien minuten voor rust moest Bizot opnieuw vissen. Een schot van Wijnaldum werd geblokt, Mbappé kopte vervolgens van toch nog een behoorlijke afstand met veel kracht raak. Voor Mbappé was het pas zijn vierde competitiegoal met het hoofd; de laatste keer dat de aanvaller scoorde met een kopbal in de Ligue 1 was ruim vier jaar geleden, in maart 2017. Mbappé was toen nog speler van AS Monaco.

Brest gaf de moed niet op en kwam na een fraaie aanval terug in de wedstrijd, via de aansluitingstreffer van Franck Honorat. Dit smaakte naar meer en Brest ging vol goede moed op jacht naar de gelijkmaker, waar het ook kansen voor kreeg. De 1-3 van PSG was voor de thuisploeg dan ook een flinke domper. Bizot zag er niet goed uit bij een schot van grote afstand van Idrissa Gueye.

Brest weigerde om de handdoek in de ring te gooien en herstelde de spanning via Steve Mounie. Vervolgens kreeg de dappere thuisploeg in een zeer sfeervol stadion ook kansen op meer, maar de gelijkmaker werd niet gevonden. Kort voor tijd verzorgde Ángel Di María vervolgens de beslissing, door de 2-4 over Bizot heen te wippen.