Keepersdebat bij Valencia geopend: Cillessen moet vrezen

Reacties

Jasper Cillessen dreigt zijn basisplaats kwijt te raken bij Valencia, nu zijn stand-in Jaume Doménech dinsdagavond in de uitwedstrijd bij Ajax (0-1 zege) opnieuw een betrouwbare indruk maakte. Valencia-coach Albert Celades sluit een wissel in de pikorde niet uit.

Keepersdebat bij Valencia geopend: Cillessen moet vrezen
© Pro Shots

Cillessen maakte afgelopen zomer de overstap van Barcelona naar Valencia, omdat hij weer wekelijks aan spelen toe wilde komen. De Oranje-international heeft in Mestalla gevonden waar hij naar op zoek was en is, indien fit, de eerste keus onder de lat. Cillessen heeft echter nog niet alle supporters van Valencia kunnen overtuigen van zijn meerwaarde.

De dertigjarige Cillessen kreeg dit seizoen al een aantal tegendoelpunten waarbij de keeper er niet erg overtuigend uit zag en dat heeft geresulteerd in vraagtekens bij de aanhang. Cillessens stand-in, de 29-jarige Domenech, klopt immers op de deur. In de competitieduels met Getafe en Osasuna kreeg Domenech weliswaar liefst zes tegendoelpunten; in de afgelopen week hield hij twee keer zijn doel schoon.

Afgelopen zaterdag viel Cillessen geblesseerd uit tegen Levante en kwam Domenech als vervanger binnen de lijnen. Na de keeperswissel werd een 2-0 achterstand omgebogen in een 2-4 overwinning. Domenech maakte in de stadsderby een solide indruk en gaf deze goede wedstrijd een vervolg in de Johan Cruijff Arena. Hij kreeg niet bijzonder veel te doen, maar stond er toen hij er moest staan en hield Lisandro Martínez en Hakim Ziyech van een doelpunt af.

© Pro Shots

Het debat over de keeperskwestie bij Valencia is nu officieel geopend. Celades geeft daar in gesprek met Superdeporte alleen maar voeding aan, door te stellen dat 'niemand bij Valencia verzekerd is van een basisplaats'. En dus ook Cillessen niet. 'Jaume heeft dezelfde kansen als alle andere spelers', zei Celades. 'Het ligt aan hem of hij speelt. We sluiten voor niemand de deur en denken over iedere speler en iedere positie na. Er is niemand die verzekerd is van een basisplaats en dat geldt ook voor de keeperspositie.'

Celades is blij voor Domenech dat hij zich dinsdag op een goede manier heeft kunnen laten zien. 'Voor de wedstrijd tegen Levante had hij twee erg moeilijke wedstrijden, tegen Getafe en Osasuna, maar wij bleven rustig. We kennen zijn kwaliteiten', benadrukte de coach. 'Het klopt dat Jasper tot dusver de meeste wedstrijden heeft gekeept, maar wij weten dat Jaume een keeper is van het niveau dat bij Valencia hoort. Op dit moment kunnen we alleen maar goede woorden over hem spreken. Ik heb hem niet de kansen gegeven die hij verdient, maar hij staat er bij ons heel goed op: zowel sportief als persoonlijk.'

Aankomende zondag staat voor Valencia de competitietopper tegen Real Madrid op het programma. Het is nog niet bekend of Cillessen dan weer in staat is om in actie te komen. Mocht de Nederlander terugkeren in de wedstrijdselectie, dan wordt het interessant om te zien voor welke keeper Celades zal gaan kiezen. Voor Cillessen dreigt een hernieuwde Barcelona-situatie.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
7
Granada
38
16
8
14
52-45
+7
56
8
Getafe
38
14
12
12
43-37
+6
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Valencia
Meer over Valencia
Meer J. Cillessen
Meer over J. Cillessen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.