Karsdorp over werken met Mourinho: 'Iedereen kent The Special One'

Reacties

Rick Karsdorp kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint. De back van AS Roma werkt dit seizoen samen met José Mourinho, Karsdorp is blij met zijn nieuwe coach.

Karsdorp over werken met Mourinho: 'Iedereen kent The Special One'
© Pro Shots

AS Roma werkte diverse oefenwedstrijden af en zal pas over ruim een week voor het eerst serieus aan de bak moeten. De Romeinen wachten nu nog af wie de tegenstander wordt in de play-offs van de Conference League: Trabzonspor of Molde FK.

Richting het begin van het nieuwe seizoen gaat het goed met Karsdorp en AS Roma. 'De sfeer is goed', stelt hij in een uitgebreid interview met Il Romanista. 'Ik vind het fijn hoe de trainer ons laat werken op de training. Met veel kleine partijvormen en spelvormen, wat me erg herinnert aan hoe ik in Nederland trainde.'

Toen Karsdorp meekreeg dat Mourinho dit seizoen zijn trainer zou worden, ging het kriebelen. 'In de voetbalwereld kent iedereen The Special One, maar ik kende hem alleen van tv en interviews. Nu kan ik zeggen dat ik het fijn vind hoe hij werkt. De sessies zijn zwaar, maar maken me sterker. Hij is iemand van de grappen op het juiste moment, dat is ook belangrijk voor een spelersgroep. Maar hij doet het alleen buiten het voetbal om, als we werken is het serieus.'

Karsdorp kende mede door blessureleed een moeizame start in Rome, wat veel met hem deed. 'Ik voelde dat ik mijn taak nog niet had volbracht, dat ik hier nog niet klaar was. Ik was altijd geblesseerd, maar wilde niet dat mijn naam gekoppeld zou worden aan een mislukking.' De rechtsback herpakte zichzelf en kwam vorig seizoen tot liefst 45 wedstrijden, waarvan 34 in de Serie A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.