Kans op WK met VAR levensgroot na unanieme steun

Reacties

Door unanieme steun van de IFAB staan alle lichten op groen voor de FIFA om bekend te maken dat er bij het komende WK gebruikgemaakt wordt van videoscheidsrechters. De internationale spelregelcommissie (IFAB) heeft zaterdag besloten dat nationale bonden en competities op permanente basis gebruik mogen maken van het VAR-systeem.

Kans op WK met VAR levensgroot na unanieme steun

Alle acht de IFAB-leden hebben hun goedkeuring gegeven. Bij de instantie is de FIFA vertegenwoordigd met vier zetels en stemmen verder de vertegenwoordigers van de Britse voetbalbonden (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) mee.

Over twee weken geeft de FIFA Council uitsluitsel over het gebruik van VAR bij het eindtoernooi in Rusland. FIFA-baas Gianni Infantino staat bekend als een groot voorstander van het systeem, dat in Engeland afgelopen week nog voor opschudding zorgde bij de FA Cup-wedstrijd van Tottenham Hotspur tegen Rochdale. Infantino heeft zaterdag aangegeven dat het systeem niet wordt opgelegd, dus bonden en comptities mogen zelf bepalen. Bij het WK gaat de FIFA daar als organisator natuurlijk zelf over.

Bij het WK (14 juni – 15 juli) wordt naar alle waarschijnlijkheid bij vier verschillende scenario's een beroep gedaan op de videoscheidsrechter: na een goal, strafschopsituatie, rode kaart of als er twijfel is of de arbiter wel de juiste speler een kaart heeft gegeven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.