Blatter meldt zich in VAR-debat: WK is geen proeftuin

Reacties

Sepp Blatter heeft zich donderdag gemengd in de discussie of er komende zomer op het WK gebruik moet worden gemaakt van de videoscheidsrechter (VAR).

Blatter meldt zich in VAR-debat: WK is geen proeftuin

De voormalige president van de FIFA doet een oproep aan de IFAB, de internationale organisatie die gaat over de spelregels. 'IFAB, als hoeders van de regels: een WK kan niet worden gebruikt als experiment voor zulke fundamentele veranderingen', laat Blatter weten op Twitter.

De bijna 82-jarige Zwitser gold jarenlang als geharnast tegenstander van technologische hulpmiddelen, maar veranderde tijdens de laatste jaren van zijn voorzitterschap van gedachten. Zijn opvolger Gianni Infantino is zelfs laaiend enthousiast over de VAR, reden waarom het systeem vorig jaar al werd ingezet tijdens de strijd om de Confederations Cup.

Later deze maand beslist de FIFA of de videoscheidsrechter ook zijn opwachting maakt tijdens het WK. Verschillende competities maken dit jaar al gebruik van het systeem. In de Serie A en de Bundesliga heeft dat al tot de nodige discussies geleid. Engeland draait dit jaar in het League Cup- en FA Cup-toernooi proef met de nieuwe techniek. Woensdag was de VAR de hoofdrolspeler bij het treffen tussen Tottenham Hotspur en Rochdale.

Samenvatting Tottenham Hotspur - Rochdale
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.