Kane en Pochettino blij met bevestiging in Bernabéu

Harry Kane vindt dat Tottenham Hotspur in Estadio Santiago Bernabéu heeft bewezen op topniveau mee te kunnen. De spits speelde met de Noord-Londense club gelijk op bezoek bij Real Madrid (1-1) in Groep H van de Champions League.

'We zijn blij met het resultaat', liet Kane na de wedstrijd weten. 'Natuurlijk kregen zij goede kansen, maar we hebben het ze erg lastig gemaakt. Een gelijkspel in Bernabéu, daar zal iedereen vooraf voor tekenen. Het geeft ook wel aan hoe we zijn gegroeid als ploeg.'

Kane kreeg in de tweede helft nog een enorme kans op 1-2. 'De redding van Keylor Navas? Volgens mij deed ik alles goed, maar hij verrichtte een geweldige redding', aldus de aanvaller, die blij is met de zeven punten uit drie duels. 'Het is een geweldige uitgangspositie voorafgaand aan het thuisduel met Real Madrid. En belangrijker nog is dat het laat zien dat we op dit niveau mee kunnen. Dat is waar het allemaal om gaat.'

Aanvoerder Hugo Lloris was aan de kant van Spurs misschien wel de beste speler en ook hij is erg tevreden met het punt. 'Alleen al hier spelen is geweldig en ik vond dat we voor rust beter waren', aldus de doelman. 'We kregen ook een paar goede kansen. Na onze treffer voerden zij de druk op en hadden ze meer kunnen scoren, maar door hard te werken hielden we knap stand. Op dit niveau is een gelijkspel een fantastisch resultaat.'

Mauricio Pochettino sloot zich aan bij de woorden van zijn aanvoerder en spits. 'Een gelijkspel was terecht. We hebben nog enkele goede kansen gemist, maar ook onze keeper had nog een paar fantastische reddingen. Op Wembley zal het opnieuw lastig worden. Maar we hebben aangetoond dit niveau aan te kunnen en daar gaat het om.'

Tottenham Hotspur en Real Madrid gaan samen aan kop in Groep H. Beide clubs hebben zeven punten uit drie duels en ook de doelcijfers zijn gelijk: 7-2. De voorsprong op Borussia Dortmund en APOEL Nicosia bedraagt zes punten.