Kane beslist heerlijke kraker en maakt Engeland groepswinnaar

Engeland heeft zich als tweede land geplaatst voor de finaleronde van de Nations League. Harry Kane was goud waard tijdens het spektakelstuk tegen Kroatië.

Engeland
Engeland
2 - 1
Kroatië
Kroatië

Vanaf het eerste fluitsignaal was het genieten op Wembley, waar in eerste instantie beide ploegen vol op de aanval gingen. De eerste echt goede mogelijkheid van de wedstrijd kwam van de bezoekers na een misverstand in de Engelse verdediging. Doelman Jordan Pickford kwam ver uit zijn doel en dacht dat hij de bal niet in zijn handen kon pakken, waarna Ante Rebic hem van grote afstand in het lege doel probeerde te schieten. De bal ging echter over.

Daarna was het vooral Engeland dat de mogelijkheden kreeg. In de elfde minuut ging Raheem Sterling alleen op doelman Lovre Kalinic af, maar faalde in de afronding. Een minuut later was Kane dicht bij de openingstreffer en in de zestiende minuut redde Kalinic uitstekend op een inzet van Kane.

Het was eigenlijk al snel duidelijk dat de wedstrijd niet doelpuntloos zou blijven, maar de eerste treffer bleef lang uit. In de 57ste minuut was het eindelijk raak. Andrej Kramaric leek veel te lang te wachten met schieten, maar zag zijn inzet uiteindelijk via een Engelse verdediger in het doel verdwijnen. De verliezend WK-finalist had zich op dat moment virtueel geplaatst voor de finaleronde van de Nations League.

Grote vreugde bij Harry Kane als hij kort voor tijd eindelijk weet te scoren.

Engeland gaf echter niet op en kort nadat Kalinic opnieuw redding had gebracht op een inzet van Kane, tikte invaller Jesse Lingard in de 78ste minuut van dichtbij de gelijkmaker binnen. Aan een gelijkspel had alleen Spanje wat, dus bleven beide landen op zoek gaan naar de winnende treffer. Domagoj Vida was gevaarlijk namens Kroatië, maar vijf minuten voor tijd viel het doelpunt aan de andere kant.

Kane zorgde op aangeven van Ben Chilwell voor 2-1. Het was voor de aanvoerder zijn eerste doelpunt in de nationale ploeg sinds het duel met Colombia in de achtste finale van het WK. Daarna volgden 747 minuten - waarvan bijna driehonderd tegen Kroatië - zonder treffer.

Door de overwinning komt Engeland op zeven punten uit vier duels, waarmee het winnaar is van Groep 4 van Nations League A. Spanje eindigt met zes punten tweede, terwijl Kroatië met vier punten degradeert.