Geen revanche voor Engeland bij weerzien met Kroatië

Reacties

Kroatië en Engeland hebben in hun tweede duel in Groep 4 van divisie A in de Nations League doelpuntloos gelijkgespeeld. Zodoende lijkt Spanje onbedreigd op de groepswinst af te stevenen en slaagden de Engelsen er niet in revanche te nemen voor het onderlinge duel op het afgelopen WK in Rusland.

Geen revanche voor Engeland bij weerzien met Kroatië
Kroatië
Kroatië
0 - 0
Engeland
Engeland

Destijds stonden de twee landen immers in de halve finale tegenover elkaar. Uiteindelijk gingen de Kroaten na verlenging in Moskou met een zwaarbevochten 2-1 overwinning aan de haal, waarna de ploeg van Zlatko Dalic in de eindstrijd moest buigen voor Frankrijk. Na afloop van die halve finale lieten de spelers en Dalic blijken dat zij vonden dat de Engelse pers een gebrek aan respect had getoond voor de Kroaten. Uiteraard kwam die vermeende onderschatting in aanloop naar het duel van vrijdag ook weer in de nodige voorbeschouwingen voorbij.

In Rijeka stonden de twee landen in een leeg stadion tegenover elkaar. Vanwege een straf voor wangedrag uit het verleden moesten de twee ploegen het doen met een troosteloos decor. Duidelijk was vooraf dat beide ploegen een overwinning nodig hadden om een rol van betekenis te gaan spelen in de poule. Spanje had beide landen immers al verslagen. Kroatië werd met 6-0 van het veld geveegd, terwijl de Engelsen in eigen huis met 1-2 onderuit gingen.

In de eerste helft was het lang wachten op kansen. Pas na ruim een uur testte Andrej Kramaric doelman Jordan Pickford, maar de Everton-goalie had een antwoord op die inzet. De grootste kansen van de wedstrijd waren voor Engeland. Voor rust kopte Eric Dier de bal uit een corner tegen de paal en na rust stond de lat een trefzekere kopbal van Harry Kane in de weg.

Marcus Rashford had zijn vizier eveneens niet helemaal scherp afgesteld. Hij verprutste een grote kans door de bal volledig verkeerd te raken en zag even later een iets betere inzet via doelman Dominik Livakovic naast gaan. Ondanks enkele pogingen van Ante Rebic bleef het bij 0-0.

Door het gelijkspel staat zowel Kroatië als Engeland dus al vijf punten achter op Spanje. Maandag kan Spanje de groepswinst dus al veiligstellen met een thuiszege op Engeland. Als dat lukt is Spanje het eerste land dat zeker is van de eindronde in de zomer van 2019. Dan gaan de vier winnaars van de groepen in Divisie A om de eindwinst van de Nations League spelen.

Sancho
Bij de Engelsen debuteerden twee spelers. Ben Chilwell, de linksback van Leicester City, mocht in de basis starten. De pas achttienjarige Dortmund-revelatie Jadon Sancho kwam in de slotfase als invaller. Ook zij konden niet voor een zege zorgen, waardoor voor Engeland degradatie naar divisie B een mogelijkheid is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Nations League

Stand Groep 4 UEFA Nations League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
4
2
1
1
6-5
+1
7
2
Spanje
4
2
0
2
12-7
+5
6
3
Kroatië
4
1
1
2
4-10
-6
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Hoe werkt de Nations League ook alweer? Een uitleg.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.