Kroatië heeft donderdag in de Nations League een knappe zege geboekt op Spanje. De stand ligt daardoor weer helemaal open in de groep waar verder ook Engeland deel van uitmaakt.

Kroatië
3 - 2
Spanje
Spanje

Beide teams speelden op de aanval in Zagreb en dat leverde een vermakelijke wedstrijd op. Ivan Perisic kreeg in de eerste helft de grootste kans op de openingstreffer. De Internazionale-aanvaller kapte Sergi Roberto eenvoudig uit en wilde scoren in de korte hoek, maar trof de paal.

In de tweede helft stapelden de kansen elkaar in een hoog tempo op en het duurde dan ook niet lang tot het eerste doelpunt viel. Kroatië zette hoog druk en Roberto ging in de fout. Hij schoot de bal tegen Perisic aan, die direct Andrej Kramaric bediende. De spits faalde vervolgens niet oog in oog met David de Gea: 1-0. Lang konden de Kroaten niet genieten van die voorsprong.

Nog geen twee minuten stond het namelijk alweer gelijk. Na een schitterende aanval via Iago Aspas en Isco liet Dani Ceballos de 1-1 aantekenen. In de 69ste minuut was Kroatië weer trefzeker. Luka Modric gaf de bal voor bij de tweede paal, waar Bayer Leverkusen-verdediger Tin Jedvaj aan de aandacht van de Spaanse defensie ontsnapt was en vrij kon binnenkoppen: 2-1.

Spanje kwam echter opnieuw terug. Sime Vrsaljko maakte hands in zijn eigen zestienmetergebied en Sergio Ramos maakte geen fout vanaf de strafschopstip. De aanvoerder vervolgde daarmee een fraaie reeks, hij werd de eerste verdediger in de volledige geschiedenis van het Spaanse voetbal die vier interlands op rij scoort. Bij zijn club Real Madrid scoorde Ramos ook al in twee van zijn laatste drie duels.

Álvaro Morata kreeg vervolgens nog een enorme kans op de 2-3, maar in plaats daarvan viel de treffer aan de andere kant. Jedvaj, die in zijn eerste zestien interlands voor Kroatië nog nooit had gescoord, maakte in de blessuretijd zijn tweede van de avond en daarmee het winnende doelpunt voor het gastland: 3-2.

Door die late goal ligt het weer helemaal open in Groep 4 van Divisie A. Spanje was bij een zege al zeker geweest van groepswinst, maar heeft dat nu niet meer in eigen hand. Engeland en Kroatië gaan in een onderling duel uitmaken wie er eerste wordt.