Kali keert voor de tweede keer terug bij FC Utrecht

Reacties

Anouar Kali keert voor de tweede keer in zijn loopbaan terug naar FC Utrecht. De 26-jarige middenvelder komt over van Willem II en tekent in de Domstad een verbintenis voor twee seizoenen.

Kali keert voor de tweede keer terug bij FC Utrecht

De geboren Utrechter debuteerde in april 2011 voor de club uit ‘zijn’ stad, maar hij vertrok in 2013 naar Roda JC Kerkrade. Een jaar later keerde hij - na de degradatie met de Limburgers - echter terug in Utrecht. Dit keer bleef zijn dienstverband er beperkt tot een halfjaar. Na een ruzie op de training in januari 2015, waarbij hij ploeggenoot Kristoffer Petterson een kaakbreuk bezorgde, vertrok hij naar Qatar.

Zijn periode bij Al-Arabi draaide uit op een mislukking: die club verhuurde hem direct na zijn komst aan Al-Mesaimeer. Kali zocht in de eerste helft van het seizoen 2015/16 tevergeefs naar een nieuwe werkgever, todat Willem II hem halverwege die jaargang inlijfde. In de afgelopen anderhalf jaar groeide hij uit tot een steunpilaar op het middenveld.

In Tilburg lag hij nog een jaar vast, maar hij maakt per direct de overstap naar FC Utrecht. Die club was na het vertrek van Wout Brama naar Australië op zoek naar een nieuwe middenvelder. Die hebben de Utrechters nu gevonden in oude bekende Kali. 'Anouar kan perfect invulling geven aan de rol, hij past naadloos in ons profiel', aldus trainer Erik ten Hag op de clubwebsite. 

Kali kan niet wachten om aan zijn derde termijn te beginnen in Stadion Galgenwaard. 'Ik ben verheugd met mijn overstap naar FC Utrecht, omdat ik mijn vorige twee periodes hier nooit eruit heb kunnen halen wat er in zit', aldus de middenvelder. 'Als persoon ben ik de afgelopen seizoenen gegroeid en ik voel dat de tijd rijp is om het verleden achter mij te laten en om een bijdrage te leveren aan een succesvol FC Utrecht.'

FC Utrecht is ook in onderhandeling met SC Heerenveen over een transfer van Henk Veerman. De 26-jarige spits wordt bij de Domstedelingen gezien als vervanger van de geblesseerde aanvaller Simon Makienok.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.