Kalezic topkandidaat voor trainersvacature bij ADO

Reacties

ADO Den Haag hoopt Darije Kalezic op korte termijn te presenteren als nieuwe trainer. De 53-jarige oefenmeester is in beeld om Dick Advocaat op te volgen in de hofstad. Als alles volgens plan verloopt, staat Kalezic maandag voor de groep tijdens de eerste training van ADO.

Kalezic topkandidaat voor trainersvacature bij ADO
© Pro Shots

De afgelopen weken kwamen allerhande namen voorbij in de zoektocht van ADO naar een opvolger van Advocaat. Onder anderen Danny Buijs en Willem Weijs werden genoemd, maar zij kozen voor respectievelijk Fortuna Sittard en FC Eindhoven. Technisch directeur Joris Mathijsen had al die tijd Kalezic op de korrel. Het nieuws van De Telegraaf is inmiddels aan VI bevestigd.

Mathijsen zocht een trainer met ervaring, die tevens eerder promoveerde als trainer. Kalezic begon in 2009 aan zijn eerste avontuur als trainer en promoveerde direct naar de Eredivisie. De in Zwitserland geboren oefenmeester werkte daarna bij onder andere Roda JC Kerkrade en Wellington Phoenix. Zijn laatste avontuur was bij Jong FC Utrecht, waar hij onlangs zijn doorlopende contract liet ontbinden.

ADO is na het teleurstellende vorige seizoen uit op eerherstel in de Keuken Kampioen Divisie. De club eindigde op de twaalfde plaats en liep zo deelname aan de play-offs mis.

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.