Kaká stopt: steunpilaar bij laatste internationale succes van Milan

Reacties

AC Milan-legende Kaká heeft zijn carrière beëindigd. De winnaar van de Ballon d'Or (2007) speelde meer dan vijfhonderd wedstrijden in Brazilië, Italië, Spanje en de Verenigde Staten en staat nu voor een volgend hoofdstuk  in zijn leven.

Kaká stopt: steunpilaar bij laatste internationale succes van Milan

Kaká kondigde zijn afscheid via social media aan. 'Het was zó veel meer dan ik ooit had durven dromen. Ik ben nu klaar voor mijn volgende reis', schreef de Braziliaanse middenvelder. Daarmee is er een einde gekomen aan een illustere carrière die in 2007 een absoluut hoogtepunt kende. Vier jaar eerder haalde Milan Kaká naar Europa toe, nadat Ricardo Izecson dos Santos Leite - zoals hij volledig heet - indruk maakte in het shirt van São Paulo. (tekst gaat door onder tweet)

Milan betaalde in 2003 nog geen tien miljoen euro voor de smaakmaker en verkocht Kaká zes jaar later voor 65 miljoen aan Real Madrid. Vóór die transfer beleefde Kaká zijn grootste successen in zijn carrière. In het jaar waarin hij de Gouden Bal won, was hij een steunpilaar in het elftal dat het laatste grote internationale succes van Milan boekte.

Met tien doelpunten in één campagne was Kaká ontzettend belangrijk in de Champions League-winst van Milan. De club pakte vervolgens ook de UEFA Super Cup en won het WK voor clubteams, in beide finales scoorde Kaká. Met pijn in het hart namen de fans van Milan in 2009 afscheid van Kaká, die een Galáctico werd. De Braziliaan zou uiteindelijk vier seizoenen in Madrid spelen, hij pakte met Real Madrid een landstitel (2011/12) en de Spaanse beker (2010/11).

Na zijn avontuur in Spanje keerde Kaká terug op het oude nest in San Siro, maar zijn terugkeer was van korte duur. Na een seizoen met vooral teleurstellingen – Milan eindigde als achtste in de Serie A en werd al vroeg uitgeschakeld in de Champions League – verliet Kaká Europa. Hij ging in de Verenigde Staten aan de slag bij Orlando City, maar werd eerst verhuurd aan São Paulo. Uiteindelijk speelde Kaká nog 75 competitieduels in de Major League Soccer.

Prijzenkast Kaká  
PrijsClub/landJaar
WereldkampioenBrazilië2002
Voetballer van het jaarBrazilië2002
Serie AAC Milan2004
Italiaanse Super CupAC Milan2004
Voetballer van het jaarItalië2004/2007
Confederations CupBrazilië2005/2009
Champions LeagueAC Milan2007
UEFA Super CupAC Milan2007
WK voor clubteamsAC Milan2007
Ballon d'OrAC Milan2007
FIFA World Player of the YearAC Milan2007
Copa del ReyReal Madrid2011
La LigaReal Madrid2012
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.