MLS verliest volgende legende: Kaká zoekt nieuw avontuur

Reacties

Kaká gaat niet verder bij Orlando City SC. De 35-jarige Braziliaan heeft tijdens een speciale persconferentie echter niet uitgesloten een volgend hoofdstuk aan zijn carrière toe te voegen. 

MLS verliest volgende legende: Kaká zoekt nieuw avontuur

Het huidige contract van Kaká loopt tot het einde van het kalenderjaar en de technicus ziet het niet zitten om daarna nog verder te gaan in Orlando. Daarmee raakt de Major League Soccer wederom een boegbeeld kwijt. Zondag kondigde Andrea Pirlo aan te vertrekken bij New York City FC en ook te stoppen als profvoetballer.

Kaká hield woensdag de deur open voor andere opties. 'Ik heb besloten mijn contract bij Orlando niet te verlengen, maar verder nog geen keuzes gemaakt. Het gaat echt alleen om mijn afscheid bij Orlando.'

Daar stond de spelmaker sinds de zomer van 2014 onder contract. Kaká kwam destijds over van AC Milan, waarmee hij zijn grootste successen in Europa vierde. De Rossoneri wonnen in 2007 met de Braziliaan in een hoofdrol de Champions League. Kaká kreeg op basis van dat successeizoen ook de Gouden Bal.

In 2009 vertrok de man die in 2002 met Brazilië wereldkampioen werd voor 65 miljoen euro naar Real Madrid. Met de Spaanse topclub pakte hij in vier jaar tijd slechts één landstitel, waarna de aanvallende middenvelder terugkeerde naar Milaan. Een jaar later trok Kaká naar Orlando om daar een contract te tekenen en vervolgens voor een half jaar te worden verhuurd aan São Paulo, de club van zijn jeugd. De legende kwam in totaal tot 77 wedstrijden voor Orlando City SC.

Een overzicht met hoogtepunten van Kaká in het shirt van Orlando City SC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.