Pirlo kondigt afscheid aan: 'Het is genoeg geweest'

Reacties

Andrea Pirlo zet in december een punt achter zijn rijke voetballoopbaan. Dat heeft de 38-jarige Italiaan aangekondigd in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Pirlo kondigt afscheid aan: 'Het is genoeg geweest'

Pirlo is momenteel actief bij New York City FC en zijn contract daar loopt aan het einde van dit kalenderjaar af. Een verlenging of transfer ziet de 116-voudig Italiaans international niet zitten, waardoor het voetbal een van de meest sierlijke spelers ooit verliest.

Pirlo doorliep de jeugdopleiding van Brescia en was in Italië vervolgens actief bij Internazionale, Regina en Brescia (bij de laatste twee clubs op huurbasis). Zijn grootste successen vierde hij echter met AC Milan, waar hij tussen 2001 en 2011 onder contract stond. Met de Rossoneri won de spelmaker onder andere twee keer de Champions League. Ondertussen kroonde hij zich met Italië in 2006 op het WK tot de beste van de wereld.

Na een transfervrij vertrek bij AC Milan bloeide Pirlo in het shirt van Juventus weer helemaal op. Daar was hij als regisseur op het middenveld belangrijk. Met Pirlo werd De Oude Dame tussen 2012 en 2015 vier keer op rij kampioen. Na de laatste landstitel in die reeks vertrok de man met de fluwelen traptechniek naar New York.

Pirlo zegt nog niet te weten wat hij in de toekomst gaat doen, maar heeft wel uitleg gegeven over zijn beslissing: 'De tijd om te stoppen is gekomen. Als je iedere dag wel een fysiek probleem hebt en niet meer kunt trainen zoals je wilt, dan is het op mijn leeftijd genoeg geweest.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.