Kahn zet Bayern op scherp richting CL-duel: 'Het was onaanvaardbaar'

Bayern München-directeur Oliver Kahn heeft zich hard uitgelaten over de vernederende 4-2 nederlaag van Der Rekordmeister tegen VfL Bochum van afgelopen weekeinde. De voormalig doelman gaat ervan uit dat Bayern zich woensdag in de Champions League tegen Red Bull Salzburg weer herpakt.

VfL Bochum
VfL Bochum
4 - 2
Bayern München

Op een reclame-event stond Kahn, die liefst 632 wedstrijden keepte voor Bayern, maandag nog even stil bij de oorwassing. 'Ik ga ervan uit dat de spelers weten dat een eerste helft zoals die in Bochum onaanvaardbaar is. We speelden ver beneden peil.’

In Bochum keek Bayern al na 44 minuten tegen een 4-1 achterstand aan. De maker van het tweede Bochum-doelpunt was Jürgen Locadia, die Sven Ulreich verschalkte met een penalty. Na rust kon Bayern niet echt een vuist maken. Alleen Robert Lewandowski scoorde nog een keer.

Ongekend: bekijk hoe Bayern wordt vernederd door Locadia en co

Kahn denkt niet dat de nederlaag te maken heeft met onderschatting. 'Als je verliest, wordt er altijd snel gewezen op een eventueel mentaliteitsprobleem. Daar is geen sprake van. Ik denk dat het verdedigend soms gewoon niet goed genoeg is. We krijgen dit seizoen, en ook vorig jaar, gewoon te veel doelpunten tegen. Woensdag moeten we tegen Salzburg met meer discipline beginnen aan de wedstrijd.'

Matthäus
Lothar Matthäus, eveneens een Bayern-icoon, maakt zich niet zoveel zorgen over het treffen met de Oostenrijkers. Op een congres blikte de Ballon d'Or winnaar van 1990 vooruit op het duel. 'Ik heb nu al medelijden met Salzburg. Ze gaan geen twee nederlagen op rij lijden. Als Bayern een wedstrijd verliest zoals in Bochum, volgt er altijd een reactie.'