Bochum maakt voor rust gehakt van Bayern: koploper verrassend onderuit

Bayern München is zaterdag verrassend onderuit gegaan bij VfL Bochum. Der Rekordmeister keek halverwege het Bundesliga-duel met de promovendus al tegen een 4-1 (!) achterstand aan en zou die klap niet meer te boven komen. Jürgen Locadia was met een benutte strafschop belangrijk voor de thuisploeg.

VfL Bochum
VfL Bochum
4 - 2
Bayern München

Via Robert Lewandowski kwam de koploper na negen minuten nog wel 'gewoon' op voorsprong, maar dankzij Christopher Antwi-Adje stond het razendsnel gelijk. Locadia mocht na 38 minuten (succesvol) aanleggen vanaf de strafschopstip na hands van Dayot Upamecano. Het betekende de eerste Bundesliga-goal van de ex-speler van PSV. Dankzij een heerlijk doelpunt van Cristian Gamboa en een treffer van Gerrit Holtmann liep VfL Bochum verder uit (4-1).

Het was in 1975 voor het laatst gebeurd dat Bayern in de eerste helft minimaal vier goals incasseerde in de Bundesliga. Destijds keek het halverwege het bezoek aan Eintracht Frankfurt tegen een 5-0 achterstand aan. Het werd uiteindelijk 6-0. Zo ver lieten de bezoekers het in Bochum niet komen. Ondanks het tweede doelpunt van Lewandowski bleef Bayern steken op 4-2.

Overigens is het niet de eerste keer dit seizoen dat Bayern zoveel goals om de oren krijgt. In het toernooi om de DFB-Pokal ging Der Rekordmeister er in oktober met 5-0 af tegen Borussia Mönchengladbach. Door de nederlaag tegen Bochum kan Borussia Dortmund de koploper naderen tot op zes punten. Die Borussen gaan zondag op bezoek bij Union Berlin.

Greuther Fürth
2 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

In de kelder van de Bundesliga deed Greuther Fürth uitstekende zaken tegen Hertha BSC. De hekkensluiter hield de kans op lijfsbehoud in leven door de hoofdstedelingen met 2-1 te verslaan.

Greuther Fürth kon al binnen een minuut juichen door een doelpunt van Branimir Hrgota, die op aangeven van Paul Seguin de score opende. De Zweed was vanaf de stip ook verantwoordelijk voor de 2-0 van Greuther Fürth, waar Nick Viergever in de basis stond en Jetro Willems de hele wedstrijd op de bank bleef.

Bij de bezoekers was er geen prominente rol weggelegd voor Jurgen Ekkelenkamp. De voormalig Ajacied kreeg net als Willems geen speelminuten toebedeeld. Vanaf de bank zag Ekkelenkamp hoe Linus Gechter in de slotfase nog voor de aansluitingstreffer zorgde, maar verder dan dat kwam Hertha niet.

SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 1
FSV Mainz 05

Freiburg bleef in eigen huis op een gelijkspel steken tegen FSV Mainz 05. Mark Flekken moest toestaan dat Alexander Hack de bezoekers na een half uur op voorsprong bracht. Invaller Nils Petersen bracht de thuisploeg twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte, maar verder dan dat zou het dit seizoen zo verrassende Freiburg niet komen.

Bij Mainz kwam Jean-Paul Boëtius na een uur in de ploeg, terwijl de onlangs van Heracles Almelo overgenomen Delano Burgzorg nog moet wachten op zijn debuut. Jeremiah St. Juste ontbrak in het Schwarzwald Stadion. De voormalig Feyenoorder heeft een operatie ondergaan om zijn schouderblessure te verhelpen.