Kagawa ontneemt Trier hoop op hernieuwd bekersprookje

Reacties

Borussia Dortmund heeft een zorgeloze avond beleefd tegen vierdeklasser Eintracht Trier in de eerste ronde van het DFB-Pokal-toernooi: 0-3.

Kagawa ontneemt Trier hoop op hernieuwd bekersprookje

Voor fans van Trier waren er voor de wedstrijd tegen vice-kampioen Dortmund weinig redenen om aan te nemen dat een stunt in het vat zat. Behalve dan de eerdere confrontatie tegen Dortmund in de herfst van 1997, toen het nietige Trier verrassend met 2-1 won. Dat bleek de aanzet voor een bijzonder bekersprookje, want Trier strandde destijds pas in de halve finale van de strijd om de DFB-Pokal. Na een verloren strafschoppenreeks tegen MSV Duisburg.

Dit keer bleef een dergelijk scenario uit. Dankzij twee schuivers van Shinji Kagawa was het duel al snel beslist. Nog voor het eind van het eerste bedrijf nam een volley van André Schürrle ook de laatste spanning weg. Dat was de eerste Dortmund-goal van de Duitse vleugelaanvaller. Na rust nam de ploeg van trainer Thomas Tuchel gas terug en werden er geen treffers meer gemaakt. Zaterdag begint Dortmund de competitie met een thuiswedstrijd tegen FSV Mainz 05.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.