Ferdi Kadioglu heeft zich weer nadrukkelijk laten zien bij Fenerbahçe. De twintigjarige middenvelder leverde vrijdagavond als invaller een aanzienlijke bijdrage aan de competitiezege van zijn werkgever, door ronduit schitterend te scoren.

Fenerbahçe
Fenerbahçe
5 - 2
Gençlerbirligi

De in de zomer van 2018 van NEC overgenomen Kadioglu mocht dit seizoen al vijf keer eerder invallen in de competitie, en niet zonder succes. Tegen Gaziantep FK (5-0 winst) maakte hij in augustus al zijn eerste goal, een paar dagen later beleefde hij zijn finest hour. In de kraker bij Istanbul Basaksehir viel hij in de slotfase in, om in blessuretijd de assist op de winnende 1-2 te verzorgen.

Midweeks kreeg hij een volgende opsteker, toen hij tijdens het bekerduel met Istanbulspor (4-0 zege) voor het eerst in de basis begon. Met een goal en een assist had hij al in de eerste twintig minuten de spotlights gepakt, in het restant van de wedstrijd maakte hij eveneens een meer dan uitstekende indruk. Zijn hoofdrol leverde Kadioglu de nodige complimenten op, ook op social media werd de jongeling volop geroemd.

Vrijdagavond was er een volgend hoogtepunt. In de competitiewedstrijd tegen Gençlerbirligi begon hij weliswaar wederom op de bank, maar dit keer mocht hij in de rust al invallen. Dat deed hij bij een 3-1 voorsprong, waarna hij een kwartier voor tijd zelf de 4-1 op het scorebord zette. Hij kreeg de bal ingespeeld, draaide open en ramde de bal van buiten de zestien schitterend in de bovenhoek.

Daarmee droeg hij voor de tweede keer in een paar dagen tijd bij aan een simpele zege van zijn club. Hoewel Gençlerbirligi al vroeg op voorsprong kwam, hadden Vedat Muriqi (tweemaal) en Luiz Gustavo al voor rust orde op zaken gesteld. Bogdan Stancu deed in de slotfase nog wat terug namens de bezoekers, voordat Max Kruse (op aangeven van Garry Rodrigues) de eindstand bepaalde. Door die overwinning bezet Fener nog altijd de tweede plek in de Süper Lig, achter koploper Sivasspor.