Kadioglu bekroont sterk seizoen met debuut in Turkse selectie

Reacties

Ferdi Kadioglu is voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Turkije. Begin dit jaar werd bekend dat de 22-jarige verdediger annex middenvelder koos voor een interlandcarrière voor zijn vaderland. Nu heeft bondscoach Stefan Kuntz hem opgenomen in zijn selectie.

Kadioglu bekroont sterk seizoen met debuut in Turkse selectie

Kadioglu speelde jarenlang in de jeugdelftallen van Oranje, maar maakte nadat hij te oud was geworden voor Jong Oranje geen minuten meer voor Nederland. De stap naar het Nederlands elftal is simpelweg te groot en vanuit Turkije werd aan hem getrokken. Kadioglu speelt al sinds de zomer van 2018 voor het Turkse Fenerbahçe.

Bij de nummer twee van het afgelopen seizoen kende Kadioglu een sterk seizoen. De geboren Arnhemmer verzekerde zich eindelijk van een basisplek en bleek een openbaring als linker- en rechtervleugelverdediger. Afgelopen zaterdag speelde hij tegen Yeni Malatyaspor zijn honderdste wedstrijd voor Fener.

Kuntz heeft naast Kadioglu oog voor meer talentvolle spelers die nog wachten op hun debuut in het nationale elftal. Zo kregen doelman Dogan Alemdar (Stade Rennais), Eren Elmali (Kasimpasa) en Tiago Cukur (Watford) een eerste oproep. Cukur speelde eerder in de jeugdopleiding van AZ. Ook Feyenoorder Orkun Kökçü, Enes Ünal en Halil Dervisoglu maken deel uit van de selectie voor de Nations League-duels met Faeröer, Litouwen en Luxemburg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Turkije
Meer over Turkije
Meer F. Kadıoğlu
Meer over F. Kadıoğlu
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.