Kadioglu kijkt uit naar EK: 'Niet normaal, het leek alsof we thuis speelden'

Reacties

Ferdi Kadioglu staat aan de vooravond van zijn eerste EK met Turkije. De eindronde in Duitsland moet voor de vijftienvoudig international het hoogtepunt van de zomer worden.

Kadioglu kijkt uit naar EK: 'Niet normaal, het leek alsof we thuis speelden'
© Pro Shots

In het shirt van Fenerbahçe voetbalde Kadioglu zich in de kijker van de Turkse nationale ploeg. Hoewel voor dat laatste nog wel een belangrijke knoop moest worden doorgehakt. 'Op een gegeven moment kon ik voor drie landen kiezen: Turkije, Canada en natuurlijk Nederland.' Dat 'natuurlijk' zit in de keuze in zijn jeugdjaren. Als talent doorliep hij vijf verschillende nationale jeugdteams van Oranje, alvorens in Jong Oranje als aanvaller onder Erwin van de Looi uit te komen.

De hoofdmacht van het Nederlands elftal leek destijds nog ver weg, terwijl Turkije wél trok aan de speler. 'Ik heb er goed over nagedacht en ook met de mensen om mij heen over gesproken. Beide landen zijn me dierbaar. Op eindtoernooien was ik vroeger ook altijd voor Turkije én Nederland. Net wie er moest spelen, en vaak was er een van de twee ook niet bij, dus dat maakte het ook wel makkelijk. Maar nu moest ik kiezen en uiteindelijk kreeg Turkije mijn voorkeur. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Het voelt goed en sportief heb ik al veel mooie momenten met de Turkse nationale ploeg meegemaakt. En dan moet het hoogtepunt komende zomer nog volgen, met het EK in Duitsland. Daar kijk ik enorm naar uit.'

Kadioglu weet hoe het is om met de Turkse ploeg in het buitenland te spelen. Onlangs speelde de vleugelverdediger met zijn landgenoten in Berlijn. 'Een oefenwedstrijd tegen Duitsland. Van de 75 duizend mensen in het stadion waren er 60 duizend Turks. Niet normaal, het leek wel alsof we thuis speelden, zo ontzettend veel landgenoten die ons steunden. Bijzonder om mee te maken.'

Het hele interview met Ferdi Kadioglu lees je in het kerstnummer van VI en op VI PRO.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.