Turken wijzen naar Nederlander na nederlaag Fener: 'Belangrijkste speler'

Na de nederlaag van Fenerbahçe op bezoek bij Olympiakos Piraeus in de kwartfinale van de Conference League worden in Turkse media enkele schuldigen aangewezen. Keeper Dominik Livakovic komt er niet goed vanaf, net als verdediger Çağlar Söyüncü. Coach Ismail Kartal krijgt ook kritiek, omdat hij niet met Ferdi Kadioglu begon.

Olympiakos Piraeus
3 - 2
Fenerbahçe
Fenerbahçe

De ex-speler van NEC kwam kort voor rust pas in het veld, toen landgenoot Jayden Oosterwolde geblesseerd raakte aan zijn knie. Vanaf dat moment ging het beter lopen, zag sportkrant Fanatik. 'Als je onder druk staat in een beladen uitwedstrijd, is Ferdi Kadioglu je beste back', is de conclusie. 'Fenerbahçe kwam heel erg nerveus over. Na de entree van Ferdi liet hij zien dat hij een van de belangrijkste spelers is.'

Met de 24-jarige Kadioglu, die koos voor een interlandloopbaan bij Turkije, in het veld kwam Fenerbahçe uiteindelijk terug tot 3-2, de comeback werd ingezet via Dusan Tadic. 'Zijn rake penalty kantelde het wedstrijdbeeld en door de tweede goal keerde Fenerbahçe met een beetje hoop terug naar Turkije. In het laatste deel van de wedstrijd werd Olympiakos nerveus. Dit liet zien dat met de juiste keuzes, Fener alsnog makkelijk door kan gaan', werd opgetikt door Fanatik.

Tadic verscheen na de wedstrijd in de mixed zone. Hij was niet blij, hoewel de tweede helft inderdaad een beetje hoop gaf. 'Van 3-0 naar 3-2 is positief, maar we zijn Fenerbahçe, we willen altijd winnen. We kregen de doelpunten te makkelijk tegen, hoewel we nog goed begonnen aan de wedstrijd. Met de steun van onze fans gaan we naar de halve finale.'

Voetbal International trok eind vorig jaar naar Istanbul voor een reportage over Kadioglu.