Juventus zet recordjacht voort tegen Toscaanse pechvogels

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de 27ste speelronde is dat het duel tussen Juventus en Fiorentina van zondagmiddag 12.30 uur.

Juventus zet recordjacht voort tegen Toscaanse pechvogels

Juventus

Klassering 1ste (69 punten uit 26 duels)
Vorm W-G-W-W-W

Er zijn nog twaalf speelronden te gaan in de Serie A, maar de derde landstitel op rij en de dertigste in totaal van Juventus is zo goed als zeker na het puntenverlies dat AS Roma vorige week leed tegen Internazionale (0-0). Het onderlinge verschil tussen Juve en Roma groeide daardoor naar acht verliespunten, iets wat de Turijners gezien hun fantastische vorm natuurlijk nooit meer uit handen gaan geven.

100 punten
De mannen van trainer Antonio Conte gaan in de slotfase van het seizoen op recordjacht. De belangrijkste mijlpaal die voor het grijpen ligt is het puntenrecord dat Internazionale in 2007 neerzette. De Milanezen vergaarden toen 97 punten, een aantal dat Juventus lijkt te gaan overtreffen. Juve pakt dit seizoen per wedstrijd gemiddeld 2,65 namelijk punten indien de Bianconeri dat geweldige gemiddelde vasthouden, vergaren zij in de komende twaalf wedstrijden nog 31 punten, met een ontzagwekkend puntentotaal van 100 tot gevolg.

Een ander Serie A-record dat Juventus voor het grijpen heeft is dat van de meeste overwinningen. Ook dat staat op naam van Internazionale en dateert van 2007, toen de Nerazzurri liefst dertig duels wonnen. Juventus boekte deze jaargang al 22 zeges, met nog twaalf duels te spelen.

Fiorentina

Klassering 4de (45 punten uit 26 duels)
Vorm V-W-V-G-V

De lange absentie van Giuseppe Rossi heeft zich doen voelen bij Fiorentina. De ex-spits van Manchester United en Villarreal verkeerde in de eerste seizoenshelft in topvorm en maakte liefst veertien doelpunten, waardoor de club uit Florence zich opwierp tot kanshebber voor kwalificatie voor de Champions League. Sinds het vanwege een knieblessure wegvallen van Rossi, die op 5 januari zijn laatste wedstrijd speelde, raakte Fiorentina in een vormdip. Van de negen competitiewedstrijden die de ploeg van Vincenzo Montella nadien speelde, won het er slechts drie. De achterstand op de derde plaats van Napoli groeide daardoor naar zeven punten.

Verpest
Dat de derde plek nu al uit beeld lijkt, is een forse tegenvaller voor Fiorentina. De club zette voor dit seizoen namelijk vol in op een deelnamebewijs voor het miljoenenbal en rekende erop dat Rossi en de afgelopen zomer van Bayern München overgenomen Mario Gomez daarvoor de benodigde doelpunten zouden maken. Net als het seizoen van Rossi werd ook het jaar van Gomez verpest door fysieke ongemakken. De Duitser speelde pas zes competitiewedstrijden, waarin hij twee keer scoorde. Dat het de club uit Florence dit seizoen bepaald niet heeft meegezeten qua blessures, is dan ook een understatement.

Juventus is in de Serie A al vierenhalve maand ongeslagen. De laatste club die de formatie van Conte een nederlaag toebracht is uitgerekend Fiorentina, dat op 20 oktober met 4-2 te sterk was voor De Oude Dame dankzij drie doelpunten van Giuseppe Rossi en een van Joaquin. Rossi ontbreekt vanwege zijn knieblessure als gemeld echter al twee maanden bij La Viola en is er ook tegen Juventus nog niet bij. Zijn collega-spits Gomez kan waarschijnlijk wel in actie komen.

Onderlinge historie

Voor de overwinning van Fiorentina op Juve van afgelopen oktober, waren de Turijners al vijf jaar ongeslagen tegen de formatie uit Toscane. De meest in het oog springende onderlinge wedstrijd van de afgelopen jaren is die van 17 maart 2012, toen Fiorentina in eigen huis liefst vijf doelpunten om de oren kreeg door toedoen van Mirko Vucinic, Arturo Vidal, Claudio Marchisio, Andrea Pirlo en Simone Padoin. Opmerkelijk detail is dat al die doepuntenmakers twee naar na dato nog altijd hun brood bij de Bianconeri verdienen.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
25/10/2011 Juventus-Fiorentina 2-1 Serie A
17/03/2012 Fiorentina-Juventus 0-5 Serie A
25/09/2012 Fiorentina-Juventus 0-0 Serie A
09/02/2013 Juventus-Fiorentina 2-0 Serie A
20/10/2013 Fiorentina-Juventus 4-2 Serie A

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.