Juventus verspeelt op frustrerende avond opnieuw dure punten

Reacties

Juventus is er zondag voor de derde keer in het nog prille Serie A-seizoen niet in geslaagd om te winnen. Tegen Hellas Verona kwam de formatie van trainer Andrea Pirlo niet verder dan een gelijkspel.

Juventus verspeelt op frustrerende avond opnieuw dure punten
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 1
Hellas Verona
Hellas Verona

Het Juventus van Pirlo draait dit seizoen nog niet optimaal. De ploeg won overtuigend van Sampdoria, maar speelde vervolgens gelijk tegen AS Roma (2-2) en Crotone (1-1). Tussendoor werd er een 3-0 zege op Napoli toegekend doordat de bezoekers niet kwamen opdagen vanwege coronamaatregelen. In de Champions League startte Juve wel met een zege op Dinamo Kiev (0-2). Tegen Hellas Verona ging het zondag niet vanzelf.

Juventus werd al vroeg gewaarschuwd door Verona, dat een doelpunt van Ebrima Colley afgekeurd zag worden vanwege buitenspel. Vervolgens was het de beurt aan Juve, dat in shirts speelde die ontworpen zijn door popartiest Pharrell Williams. Federico Bernardeschi stuitte op doelman Marco Silvestri en richting de rust raakte Juan Cuadrado zelfs de lat. Cuadrado leek even later een assist op zijn naam te krijgen nadat Álvaro Morata uit zijn pass knap scoorde, maar het doelpunt ging na het bekijken van de beelden niet door vanwege buitenspel.

Waar Juventus in de eerste helft de meeste kansen kreeg, deelde Verona in het eerste kwartier van de tweede helft de lakens uit. De ploeg van Pirlo draaide niet meer en kreeg na een uur het deksel op de neus. Andrea Favilli, die een verleden heeft bij Juve, viel in en scoorde al snel. Hij kreeg alle ruimte en scoorde op aangeven van Mattia Zaccagni. Tijdens het schot blesseerde Favilli zich echter, waardoor hij zeven minuten na zijn invalbeurt alweer werd vervangen door Antonin Barak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pas na de 0-1 leek Juve wakker te schrikken en zocht De Oude Dame weer de aanval. Dat leverde na 78 minuten de gelijkmaker op. Paulo Dybala, voor het eerst dit seizoen in de basis bij Juve, raakte eerder de lat en zag invaller Dejan Kulusevski voor de gelijkmaker zorgen. De Zweed werd geen strobreed in de weggelegd en schoof de bal in de verre hoek: 1-1. Verder dan dat kwam Juventus niet, mede doordat Silvestri nog redde op inzetten van Morata en Dybala. Daardoor bleef het bij een gelijkspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Juventus heeft nu negen punten verzameld in vijf wedstrijden. Koploper AC Milan komt maandag in actie tegen AS Roma en kan Juve dan op een achterstand van zes punten zetten.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Hellas Verona
Meer over Hellas Verona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.