Hoofdrol voor broers Insigne tijdens burenruzie tussen Benevento en Napoli

Reacties

Napoli heeft zich zondag met moeite herpakt van de Europese nederlaag tegen AZ van donderdag (0-1). De ploeg van trainer Gennaro Gattuso draaide tegen Benevento een achterstand om in een wedstrijd waar Roberto en Lorenzo Insigne de hoofdrol grepen.

Hoofdrol voor broers Insigne tijdens burenruzie tussen Benevento en Napoli
© Pro Shots
Benevento
Benevento
1 - 2
Napoli
Napoli

Het was voor het eerst dat de broers Insigne in een officiële wedstrijd tegenover elkaar stonden. Roberto stond tot 2019 onder contract bij Napoli, maar brak nooit door. Vorig jaar vertrok hij naar Benevento, waarmee hij promoveerde naar de Serie A. Daardoor stond de burenruzie tegen Napoli zondag op het programma. Vanuit Napels ben je met de auto in ruim een uur in Benevento.

Uitgerekend beide broers scoorden in Stadio Ciro Vigorito. Eerst was het de beurt aan Roberto, de jongste van de twee. Op aangeven van Gianluca Lapadula schoot hij na een half uur binnen in de korte hoek: 1-0. Vlak na rust dacht Lorenzo meteen voor de gelijkmaker te zorgen, maar die goal ging niet door vanwege buitenspel.

De 1-1 viel na een uur alsnog via Lorenzo, die na een korte corner naar zijn linkerbeen kapte en de bal op schitterende wijze via de lat in het doel krulde. De bal stuiterde weer uit het doel, maar had overduidelijk de lijn gepasseerd. De voorsprong voor Napoli liet daarna niet lang op zich wachten. Het was Andrea Petagna die na goed terugleggen van Matteo Politano voor 1-2 zorgde.

Napoli stijgt door de zege naar plek twee in de Serie A en heeft nu elf punten uit vijf wedstrijden. Juventus kan later op de zondag nog op gelijke hoogte komen. AC Milan is de koploper met twaalf punten uit vier wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Benevento
Meer over Benevento
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.