Juventus krijgt veeg uit de pan: 'Dezelfde fout met Coman als met Henry'

Reacties

Fabio Capello heeft na de Champions League-finale tussen Bayern München en Paris Saint-Germain opgemerkt dat Juventus een fout heeft gemaakt met de verkoop van Kingsley Coman. De 24-jarige Fransman maakte de winnende goal voor Bayern München en Capello denkt dan ook dat Juventus de Fransman te snel van de hand heeft gedaan.

Juventus krijgt veeg uit de pan: 'Dezelfde fout met Coman als met Henry'
© Pro Shots

Coman is door Juventus te snel verkocht, zo vindt Capello. 'Coman is blijkbaar niet goed genoeg voor Juventus, maar hij is wel goed genoeg om voor Bayern München te starten in de finale van de Champions League', zo stelde de voormalige coach van onder meer Juventus en AC Milan in gesprek met Sky Sports Italia.

In 2014 maakte Coman transfervrij de overstap van Paris Saint-Germain naar Juventus, waar hij slechts één seizoen zou spelen. Tussen 2015 en 2017 huurde Bayern München hem al van de club uit Turijn, waarna Bayern in de zomer van 2017 21 miljoen euro voor de Fransman neertelde. Het is volgens Capello echter niet de eerste keer dat Juventus een dergelijke fout maakt, want ook met Thierry Henry was Juventus te vroeg met verkopen. Henry speelde in 1999 een half seizoen voor Juventus, waarna hij vertrok naar Arsenal. Daar groeide Henry uit tot een wereldster.

'Juventus blijft maar dezelfde fouten maken. Henry arriveerde op heel jonge leeftijd bij Juventus (Henry was toen 21 jaar, red.) en ze lieten hem na een half jaar naar Arsenal gaan. Voor Coman geldt hetzelfde: hij was achttien toen hij naar Juventus kwam en ze lieten hem na één seizoen naar Bayern gaan. Als je de kwaliteit ziet, moet je iemand ook de tijd geven om die te laten zien. Je kan niet van een jonge speler verwachten dat hij meteen alles laat zien.'

Inmiddels is Coman 24 jaar en heeft hij liefst twintig bekers in zijn prijzenkast staan. Met zijn winnende goal tegen PSG, zijn oude club, werd de Fransman verkozen tot Man van de Wedstrijd in de Champions League-finale. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.