Juventus is met De Ligt en Demiral al meer dan klaar voor de toekomst

Reacties

Pech voor jonge centrale verdedigers die vanuit de jeugdopleiding proberen door te breken bij Juventus: beide posities zijn voor de komende jaren uitstekend bezet. Juve heeft goud in handen met Matthijs de Ligt en Merih Demiral, dat kunnen ze zaterdag weer laten zien in de topper tegen Napoli.

Juventus is met De Ligt en Demiral al meer dan klaar voor de toekomst
© Pro Shots
Napoli
Napoli
1 - 0
Juventus
Juventus

Het ging stormen in Turijn, want om de finale om de Coppa Italia te halen moest Internazionale minimaal twee keer scoren. De twee teams stonden voor de tweede keer in korte tijd tegenover elkaar in de halve finale van het Italiaanse bekertoernooi en om de eerdere 1-2 nederlaag weg te poetsen, had Inter doelpunten nodig. En dus werd het gouden duo Romelu Lukaku-Lautaro Martínez in ere hersteld, samen goed voor 24 doelpunten in de Serie A dit seizoen.

Juve-trainer Andrea Pirlo gaf het vertrouwen aan De Ligt van 21 en Demiral van 22, piepjong naar de maatstaven van het Italiaanse voetbal. De eindstand in het Allianz Stadium: 0-0. De defensie van Juventus gaf in negentig minuten uiteindelijk twee kansen grote kansen weg tegenover twee van de beste spitsen die in Italië rondlopen. Eén na een fout van keeper Gianluigi Buffon in de opbouw en een inzet van rechtsback Achraf Hakimi vanuit een moeilijke hoek.

De Ligt en Demiral legden een geslaagd examen af voor Juventus. De cijfers: De Ligt won zeven van zijn acht persoonlijke duels, maakte vier intercepties en veroverde viermaal de bal. Demiral veroverde achtmaal de bal, maakte drie onderscheppingen en was geen enkele keer verantwoordelijk voor een overtreding.

Het zijn cijfers waar de Italiaanse voetbalfan likkebaardend naar kijkt. Het land is heus niet meer zo gefascineerd door de ouderwetse ijzervreter achterin, maar een goede verdedigende prestatie wordt oprecht gewaardeerd in de Serie A.

Over de kwaliteiten van Matthijs de Ligt.

Door fysieke pech ontliepen De Ligt en Demiral elkaar binnen de lijnen. Het duo speelde niet bijzonder veel samen vanwege blessureleed. Aan het begin van 2020 scheurde Demiral zijn kruisband af en kort na zijn terugkeer kreeg De Ligt te maken met een vervelende schouderblessure. Inmiddels zijn beiden weer helemaal fit en kunnen ze worden klaargestoomd voor de toekomst.

Pirlo is veel bezig met De Ligt en Demiral, gaf hij aan na de wedstrijd tegen Internazionale. De coach, die ook al een uniek inkijkje gaf via zijn scriptie, vertelde hoe hij op trainingen regelmatig het persoonlijke gesprek aangaat met de Nederlander en de Turk. 'We leggen de training vaak stil, om ze individueel aan te spreken en uit te leggen op welk gebied ze het beter kunnen doen.'

Dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen, bleek dus wel tegen Internazionale. 'Voor mij zijn het geen jonkies meer', stelde Pirlo dan ook na het bereiken van de bekerfinale. 'Maar spelers met klasse en veel duels in de benen. Ze staan altijd open voor tactisch en technisch advies, ik ben heel erg tevreden met ze. Ik heb altijd gezegd dat ik heel veel geluk heb met zeer goede centrumverdedigers. De jonge jongens zijn zich aan het aanpassen aan onze manier van verdedigen en worden steeds beter. Ze doen het heel goed en daar ben ik blij mee.'

Komende zaterdag krijgen De Ligt en Demiral mogelijk weer een nieuwe kans om zichzelf te bewijzen in een topper, want dan staat de wedstrijd tegen Napoli op het programma. 

De volledige speelronde in de Serie A


Vr 12 feb. 2021

Za 13 feb. 2021

Zo 14 feb. 2021

Ma 15 feb. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.