Juventus in eigen huis hard onderuit tegen Palermo

Voor het derde seizoen op rij heeft Juventus in eigen huis verloren van Palermo. Aan de hand van uitblinkers Josip Ilicic en Javier Pastore wonnen de Rosaneri eenvoudig in Turijn (1-3).

Binnen twee minuten leidden de bezoekers al in het Stadio Olimpico. Na een combinatie met Ilicic stuitte Mauricio Pinilla op Marco Storari, maar de rebound was een prooi voor Pastore en de Argentijn schoot Palermo naar een 1-0 voorsprong. In de vijftiende minuut schoot Simone Pepe een voorzet van Marco Motta voorlangs, maar eigenlijk had Palermo de controle over het duel.

Pastore leek Palermo in de 41ste minuut op 0-2 te zetten, maar hij raakte de paal. Twee minuten later kreeg ook Alessandro Del Piero een goede kans, de inzet van de Juventus-aanvoerder werd door doelman Salvatore Sirigu echter op de lat getikt. In de 62ste minuut breidde Ilicic de voorsprong uit. Storari redde op een schot van Pastore, waarna Ilicic via de grond de 0-2 binnenschoot.

Het leed werd nog erger voor Juventus, dat in de 85ste minuut opnieuw een treffer moest incasseren. Cesare Bovo (foto) schoot een directe vrije trap achter Storari, die echter niet vrijuit ging. Twee minuten later redde invaller Vincenzo Iaquinta met een knappe kopbal nog wel de eer namens La Vecchia Signora, maar spannend werd het niet meer in de slotminuten.

Door de overwinning stijgt Palermo van de negentiende naar de zestiende plaats. De ploeg van trainer Delio Rossi heeft nu vier punten uit evenveel wedstrijden. Juventus heeft ook vier punten, maar bezet door een beter doelsaldo de vijftiende plaats.