Milito wijst Internazionale de weg, Milan speelt gelijk

Internazionale is de nieuwe koploper in de Serie A. De titelverdediger won woensdagavond van Bari. Stadsgenoot AC Milan wist in de vierde competitiewedstrijd wederom niet te winnen.

Internazionale-Bari 4-0 Met Wesley Sneijder terug in de basis nam het elftal van trainer Rafael Benítez het op tegen Bari, dat uit drie duels al vijf punten verzamelde. Diego Milito sprak in de aanloop naar het duel zijn ongenoegen uit. De uitblinker van vorig seizoen werd geregeld gewisseld door Benítez en miste vertrouwen.

De Argentijnse spits was tot woensdagavond nog zonder treffers, maar bracht daar na 27 minuten verandering in. Na goed voorbereidend werk van Samuel Eto'o kopte Milito van dichtbij raak.

Na de onderbreking bleek een domme handsbal van Marco Rossi aanzet tot een ruime overwinning. De verdediger ging in zijn eigen zestienmetergebied met de hand naar de bal (een voorzet van Sneijder) en zag de arbiter van dienst terecht naar de strafschopstip wijzen. Eto'o benutte de penalty.

De Kameroener herhaalde dit kunstje een kwartier later. Waarna Milito op onberispelijke wijze de vierde treffer voor zijn rekening nam. Door de overwinning gaat Internazionale met tien punten uit vier duels aan de leiding. Chievo Verona en Brescia volgen met een puntje minder op de voet.

Lazio Roma-AC Milan 1-1 AC Milan beleeft een uiterst moeilijke competitiestart. Uit de eerste drie duels verzamelde het team van Massimiliano Allegri vier punten. Woensdag kwam daar een puntje bij. Zlatan Ibrahimovic scoorde twintig minuten na rust op aangeven van Clarence Seedorf. Een kwartier later zorgde Sergio Floccari echter voor de gelijkmaker. De 1-1 bleek uiteindelijk de eindstand.

Brescia-AS Roma 2-1 AS Roma bezet na vier speelronden in Italië, met slechts twee punten, een beschamende zeventiende plaats. De Romeinen delen die positie met Fiorentina.

Op bezoek bij Brescia kwam het elftal van trainer Claudio Ranieri na een kwartier spelen op achterstand. Përparim Hetemaj kon met een volley de score openen. Andrea Caracciolo vergrootte de voorsprong na rust met een benutte penalty.

Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd kon Marco Borriello nog wel de eretreffer maken, maar verder kwam AS Roma niet. Door de nieuwe nederlaag neemt de druk op trainer Ranieri verder toe. Genoa-Fiorentina 1-1 Alberto Gilardino zet de uitploeg na elf minuten op voorsprong. De geroutineerde aanvaller deed dit middels een echte spitsengoal. Gilardino reageerde attent na een van richting veranderde voorzet en was van twee meter afstand trefzeker.

Lang kon Fiorentina niet genieten van de voorsprong. Giandomenico Mesto zorgde zeven minuten later al voor de 1-1. Omdat er in de laatste zeventig minuten niet meer werd gescoord, bleek dit tevens de eindstand.

Overige uitslagen:

Bologna-Udinese 2-1Catania-Cesena 2-0 Cagliari-Sampdoria 0-0 Lecce-Parma 1-1 Napoli-Chievo 1-3