Juventus handelt razendsnel na ontslag Pirlo en presenteert Allegri

Reacties

Juventus heeft Massimiliano Allegri aangesteld als nieuwe trainer. De 53-jarige Italiaan keert zo terug in Turijn, als opvolger van Andrea Pirlo. Hij heeft een contract tot medio 2025 ondertekend.

Juventus handelt razendsnel na ontslag Pirlo en presenteert Allegri
© Pro Shots

Allegri stond eerder van 2014 tot 2019 voor de groep bij Juventus. In die periode leidde hij de club naar vijf landstitels, viermaal de Coppa Italia en driemaal de Italiaanse Super Cup. Bovendien bereikte Juventus onder Allegri tweemaal de Champions League-finale, waar er verloren werd van Barcelona (2015) en Real Madrid (2017). Na de pijnlijke uitschakeling door Ajax in 2019 gingen club en trainer uit elkaar.

Juventus koos voor Maurizio Sarri als opvolger, maar de Italiaan werd na een teleurstellend eerste seizoen alweer weggestuurd. Hetzelfde is gebeurd met Pirlo. Onder leiding van de 42-jarige voormalige middenvelder greep Juventus voor het eerst in tien jaar naast het kampioenschap. Met de hakken over de sloot kwalificeerde De Oude Dame zich nog wel voor de Champions League en werd de Coppa Italia gewonnen, maar het was niet genoeg voor een langer verblijf van Pirlo.

Zijn tot 2022 doorlopende contract is vrijdag officieel verscheurd. Allegri is dus zijn opvolger. Na een sabbatical van twee jaar is hij zo dus weer terug bij Juventus, dat hem razendsnel na het vertrek van Pirlo al presenteerde.

Vlak voor de officiële bekendmaking deelde Juventus al een enorme hint. Het plaatste een plaatje van de Amerikaanse staat Minnesota op Twitter, een verwijzing naar een heerlijke anekdote. Allegri vertelde ooit namelijk:  'Ik wilde als jonge jongen geld inzetten op een paard, Minnesota. De man op de renbaan zei toen dat de kans dat ik ooit trainer zou worden in de Serie A groter was dan dat Minnesota die dag zou winnen. Nou, Minnesota won en ik ben nu trainer van Juventus.' Nu is Allegri dat dus zelfs voor de tweede keer.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.