Officieel: Juventus zet trainer Pirlo al na één seizoen op straat

Reacties

Juventus heeft de samenwerking met Andrea Pirlo beëindigd. Het bereiken van de Champions League is voor de coach niet voldoende gebleken om zijn baan in het Allianz Stadium te redden.

Officieel: Juventus zet trainer Pirlo al na één seizoen op straat
© Pro Shots

Pirlo stond slechts één seizoen voor de groep bij Juventus, dat de voormalig middenvelder na het ontslag van Maurizio Sarri naar voren schoof. Voor Pirlo betekende het zijn eerste klus als hoofdtrainer. In Turijn hoopte men op een Guardiola/Barcelona-scenario, maar die wens kwam niet uit.

Juventus beleefde een uiterst moeizaam seizoen, waarin het na negen landstitels op rij werd onttroond als beste ploeg van Italië. Pirlo slaagde er ook niet in om Juventus naar Europees succes te gidsen: al in de achtste finales van de Champions League ging het mis tegen FC Porto. Wel werd de Coppa Italia gewonnen.

Tot het einde was het nog onzeker of Juventus zich wel zou plaatsen voor het volgende Champions League-seizoen, maar op de laatste speeldag werd Napoli toch nog ingehaald. Juventus eindigde als vierde en pakte daarmee het felbegeerde ticket voor het miljardenbal. Voor de technische leiding was dit niet voldoende reden om Pirlo binnenboord te houden.

Alles wijst erop dat Massimiliano Allegri het stokje zal gaan overnemen van Pirlo. Allegri moest in 2019 nog plaatsmaken voor Sarri, omdat men bij Juventus aantrekkelijker voetbal wilde zien. Na twee teleurstellende seizoenen wordt Allegri nu weer met open armen opgewacht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.