Juventus en Ajax bevestigen transfer De Ligt

Reacties

Ajax en Juventus hebben de transfer van Matthijs de Ligt bevestigd. De twee clubs geven daarbij inzicht in de bedragen die gemoeid zijn met de verhuizing.

Juventus en Ajax bevestigen transfer De Ligt

Al afgelopen vrijdag werd duidelijk dat de onderhandelingen tussen Ajax en Juventus had geleid tot een princiepakkoord over de afkoopsom. De Ligt ging daarom zaterdag ook niet mee naar Oostenrijk, waar de Amsterdammers hun trainingskamp hebben belegd. Nu bevestigt Ajax de transfer, die de Amsterdammers 75 miljoen euro oplevert.

Duidelijk was al dat er voor De Ligt een vijfjarig contract klaar ligt in Turijn, waar hij wordt binnengehaald als de beoogde opvolger van Giorgio Chiellini. Hij is inmiddels 34 jaar oud en nadert het einde van zijn imposante loopbaan.

Lange tijd leek het erop dat De Ligt net als Frenkie de Jong voor Barcelona zou gaan kiezen. Vervolgens werd Paris Saint-Germain genoemd als meest waarschijnlijke bestemming, maar de keuze van De Ligt is dus op Juventus gevallen. In het afgelopen seizoen scoorde hij nog in de Champions League tegen deze ploeg; nu gaat hij met Juve proberen om de grootste prijs in het Europese clubvoetbal te winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.