De Ligt kiest voor megatransfer naar Juventus

Reacties

Matthijs de Ligt zet zijn loopbaan voort in Italië. Ajax heeft een principeakkoord bereikt met Juventus over de transfer van de negentienjarige verdediger.

De Ligt kiest voor megatransfer naar Juventus

De Ligt tekent een vijfjarig contract in Turijn, waar hij wordt binnengehaald als de beoogde opvolger van Giorgio Chiellini. Hij is inmiddels 34 jaar oud en nadert het einde van zijn imposante loopbaan.

Lange tijd leek het erop dat De Ligt net als Frenkie de Jong voor Barcelona zou gaan kiezen. Vervolgens werd Paris Saint-Germain genoemd als meest waarschijnlijke bestemming, maar de keuze van De Ligt is dus op Juventus gevallen. In het afgelopen seizoen scoorde hij nog in de Champions League tegen deze ploeg; nu gaat hij met Juve proberen om de grootste prijs in het Europese clubvoetbal te winnen.

De Ligt speelde 117 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, waarmee hij in het afgelopen seizoen de landstitel en de TOTO KNVB-beker won. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al vijftien interlands voor het Nederlands elftal achter zijn naam staan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.