Juventus deelt Inter enorme dreun uit in Italiaanse titelstrijd

Juventus heeft zondagavond de kampioenskraker tegen Internazionale gewonnen. In het lege Allianz Stadium was Aaron Ramsey belangrijk met een goal en een assist, terwijl Inter de hoop op de titel verder zag slinken.

Juventus
Juventus
2 - 0
Internazionale

Matthijs de Ligt (Juventus) en Stefan de Vrij (Inter) stonden in de basis in het lege Allianz Stadium in Turijn. Dat laatste had alles te maken met de uitbraak van het Corona-virus in Italië. Tot minstens begin april worden alle Serie A-duels zonder publiek afgewerkt. Het had tot gevolg dat de Italiaanse voetballiefhebbers via de televisie tegen veel witte stoeltjes aankeken. Voor Cristiano Ronaldo was het een bijzondere wedstrijd, namelijk zijn duizendste als profvoetballer.

Een hoofdrol eiste de Portugees niet op tegen Inter. Ashley Young riep al na drie minuten om een strafschop, maar daar wilde de scheidsrechter niets van weten. Aan de andere kant hield Samir Handanovic een poging van Douglas Costa uit zijn doel. Het spel bleef daarna op en neer golven zonder dat er grote kansen te noteren waren. Beide ploegen waren vooral slordig.

In de tweede helft maakte Juventus wel het verschil. Tien minuten na de rust opende de thuisploeg de score. Blaise Matuidi kwam goed door aan de linkerkant en gaf voor. Ronaldo kreeg zijn voet niet goed tegen de bal, waarna Aaron Ramsey van dichtbij een poging waagde in de rebound. Via de voet van De Vrij belandde de bal achter Handanovic en stond het 0-1.

Inter had er daarna weinig tegenin te brengen en nadat Ronaldo zijn vrije trap via een verdediger over de achterlijn zag zeilen, verdubbelde Juve de score. Ramsey combineerde met Dybala en laatstgenoemde zag op het juiste moment de ruimte. Met de buitenkant van zijn linkervoet schoot Dybala de bal in de linkerhoek. Met 2-0 voor Juventus op het scorebord was de wedstrijd wel gespeeld, hoewel Christian Eriksen de bal nog over het doel werkte. Juventus kreeg in de slotfase nog wel een rode kaart en die was voor reservedoelman Daniele Padelli. Hij had in het lege stadion aanmerkingen op de arbitrage.

Door de zege heroverde Juventus de koppositie in de Serie A. De voorsprong op Lazio bedraagt één punt. De club uit Rome lijkt voorlopig de enige concurrent om de titel in Italië, want Inter heeft - hoewel het nog een wedstrijd tegoed heeft - negen punten minder dan Juve. Lazio won eerder al met 2-1 van de Milanezen.