Jovic na snoeiharde kritiek: 'Wist niet hoe ik me in zelfisolatie moest gedragen'

Reacties

Luka Jovic heeft tekst en uitleg gegeven na de berichtgeving dat hij zich niet zou hebben gehouden aan zijn zelfisolatie. De aanvaller van Real Madrid werd gespot in de straten van Belgrado.

Jovic na snoeiharde kritiek: 'Wist niet hoe ik me in zelfisolatie moest gedragen'
© Pro Shots

De spelers van Real moesten in quarantaine omdat basketballer Trey Thompkins van De Koninklijke positief is getest op het coronavirus. Bij de Spaanse club delen de voetballers en de basketballers veel faciliteiten bij de club.

'Gezien de situatie in de wereld en in ons land wil ik 'mijn' mensen steunen', laat Jovic weten via Instagram. 'Ten eerste betreur ik het dat het dezer dagen over mij gaat en niet over de mensen in de frontlinie in deze crisis: de dokters en al het medische personeel. In Spanje testte ik negatief op corona en daarna besloot ik naar Servië te gaan om onze mensen te steunen en dicht bij mijn familie te zijn. Dit is besproken met de clubleiding van Real Madrid.'

'Eenmaal geland in Servië ben ik opnieuw getest en weer bleek ik niet besmet. Ik vind het jammer dat sommige mensen hun job niet professioneel hebben uitgeoefend en me niet de juiste instructies hebben gegeven hoe ik me moet gedragen in zelfisolatie. In Spanje had ik toestemming om naar de supermarkt te gaan voor het halen van de boodschappen die ik nodig had, maar hier is dat niet het geval. Ik bied bij deze mijn excuses aan en ik hoop dat we hier sterker uit zullen komen.'

Jovic wekte de woede van velen, inclusief de Servische premier Ana Brnabic. 'Onze voetballers, die zeer goed betaald worden, geven het slechte voorbeeld. Ze negeren de thuisisolatie volledig en keren gewoon terug naar Servië', foeterde Brnabic.

Lees alles over de impact van het coronavirus op het voetbal:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.