Jørgensen: 'Feyenoord grote stap die op juiste moment komt'

Reacties

Nicolai Jørgensen kon zijn belofte bij Bayer Leverkusen nooit inlossen, maar de Deense aanvaller hoopt bij Feyenoord nu alsnog te slagen in het buitenland. De 25-jarige schaduwspits tekende vrijdag voor vijf jaar in De Kuip.

Jørgensen: 'Feyenoord grote stap die op juiste moment komt'

Jørgensen had de naam een groot talent te zijn toen hij in 2010 op negentienjarige leeftijd een vijfjarig contract in Leverkusen tekende. Bij zijn officieuze debuut tijdens een oefenduel scoorde de toenmalige jeugdinternational van Denemarken meteen vier keer in zijn eerste 45 minuten in het shirt van Die Werkself, maar van een doorbraak bij de Duitse subtopper kwam het nooit. In 21 officiële wedstrijden scoorde Jørgensen geen enkele keer.

Een verhuurperiode bij 1. FC Kaiserslautern leverde ook geen treffer op, waardoor het EK 2012 aan Jørgensen voorbijging. In Kopenhagen verging het de international beter. De afgelopen vier seizoenen maakte de 1 meter 90 lange aanvaller 51 officiële treffers, met zijn productie van het laatste seizoen als voorlopig hoogtepunt: negentien goals in veertig wedstrijden. Het leverde hem zijn transfer naar Feyenoord op.

'Dit is een grote stap, die voor mij op het juiste moment komt', zegt de concurrent van Michiel Kramer voor de spitspositie op de Feyenoord-website. 'Ik ben heel blij met Feyenoord. Vanaf de eerste dag heb ik een heel goed gevoel bij deze club en ik kijk er enorm naar uit hier de komende jaren te spelen. Ik kan niet wachten om te beginnen. Feyenoord is een topclub in Nederland, met een grote en fanatieke achterban.'

Feyenoord is voor Jørgensen geen onbekende club. 'Samen met een vriend keek ik vaak naar het Nederlandse voetbal. Verder ken ik natuurlijk Jon Dahl Tomasson, die hier heel succesvol is geweest.' En over de Open Dag: 'Het lijkt me een prachtige ervaring om door zoveel mensen te worden onthaald.' Naar de helikoptervlucht kijkt hij minder uit. 'Ik heb een beetje hoogtevrees', aldus de Deen, lachend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.